Snowboarder Chris Vos tijdens de Paralympische Spelen 2018Toyota lanceert de wereldwijde campagne ‘Start Your Impossible’ in Nederland. Een van de gezichten van de campagne is snowboarder Chris Vos. Als er iemand is die laat zien dat niets onmogelijk is, is hij het wel. De deels verlamde sporter laat zien dat iedereen zijn dromen kan najagen. Met andere woorden: geef nooit op en ‘Start Your Impossible’.

Ongekend doorzettingsvermogen

Chris Vos (1998) raakte als vijfjarig jongetje door een ongeval deels verlamd. Zijn rechterbeen is van heup tot tenen verlamd. Velen dachten dat hij niet meer zou lopen of sporten. Maar met een ongekend doorzettingsvermogen en ongelooflijke wilskracht wist Chris zelfs paralympische sporter te worden! Zijn drive om het onmogelijke mogelijk te maken, sluit aan bij de visie van Toyota dat iedereen – met een beperking of niet – zich moet kunnen voortbewegen.

/
Chris wil het onmogelijke mogelijk maken

“Het eerste wat de artsen zeiden tegen mijn ouders was: dit is de laatste keer dat jullie je kind zullen zien, dus neem maar afscheid van hem. In het ziekenhuis zeiden ze dat ik nooit meer zou kunnen lopen, laat staan sporten. Met snowboarden had ik echt het gevoel dat ik ervoor kon gaan. Als je valt: opstaan, hoofd omhoog en door blijven gaan. Mijn doel is het beste uit mezelf te halen de komende spelen en laten zien dat niets onmogelijk is,” aldus Chris in zijn korte film. Bekijk hier zijn verhaal.

Hoe heeft Chris het gedaan?

Pyeongchang, 16 maart 2018

Chris finisht vandaag net buiten het erepodium, op de vierde plaats. Zijn prestatie op het onderdeel ‘banked slalom’ was naar eigen zeggen goed. “Natuurlijk had ik liever op het podium willen staan”, aldus Chris in een reactie op de site van zijn sportploeg TeamNL. “Het liefst op de eerste plaats. Maar ik heb alles gegeven en die andere jongens waren vandaag gewoon beter.”

Voor Chris zitten de Paralympische Spelen erop; het snowboarden is voorbij. Op zondag 18 maart is de feestelijke sluitingsceremonie. Chris keert huiswaarts met een prachtige zilveren medaille op zak. En dat voor iemand van wie gedacht werd dat hij nooit meer zou kunnen lopen. Chris heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt, proficiat!

Pyeongchang, 12 maart 2018

Chris pakt het zilver op het onderdeel snowboardcross! Chris is regerend wereldkampioen op dit onderdeel en won eerder de kwart- én halve finale. In de finale tegen de Amerikaan Mike Schultz kwam Chris echter ten val. Hij krabbelde snel overeind en wist uiteindelijk de zilveren medaille te veroveren. Gefeliciteerd! Vrijdag 16 maart is de volgende race voor Chris, namelijk de ‘banked slalom’. Dit onderdeel maakt voor het eerst deel uit van de Paralympische Spelen. Het is een slalom met ‘banks’, oplopende kombochten. Heel spectaculair!

/
Start Your Impossible

Tot en met 2024 is Toyota Motor Corporation wereldwijd TOP Partner van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Daarmee is Toyota de enige global automotive sponsor. In samenwerking met NOC*NSF voorziet Toyota Nederland de olympische en paralympische sporters van TeamNL van een hybride Toyota.

Voor Toyota gaat mobiliteit verder dan alleen auto’s; het draait ook om het aangaan van uitdagingen en het waarmaken van dromen. Met de wereldwijde campagne ‘Start Your Impossible’ wil Toyota laten zien dat het onmogelijke mogelijk gemaakt kan worden. Chris Vos is een van de mensen die laat zien wat je met doorzettingsvermogen kunt bereiken.

Lees meer

Voor de sporters en iedereen die uitkeek naar de spelen Voor de sporters en iedereen die uitkeek naar de spelen Toyota trotse sponsor van de olympische en paralympische sporters Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Handbiker en paratriatleet pakt prestigieuze onderscheiding tijdens feestelijk NOC*NSF Sportgala Dafne Schippers en Toyota hebben een olympisch doel Dafne Schippers en Toyota hebben een olympisch doel Autofabrikant en atlete halen tijdens de Olympische Spelen het beste uit zichzelf Toyota e-Palette voor Olympische en Paralympische Spelen Toyota e-Palette voor Olympische en Paralympische Spelen Twintig exemplaren van de e-Palette helpen bij het vervoer van atleten en assistenten tijdens Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo in 2020