Shell opent waterstofstation in Hoofddorp

5de waterstofstation in Nederland voor Toyota Mirai

Shell heeft een waterstofstation nabij Hoofddorp geopend, het eerste vulpunt van Shell in Nederland. Dat een belangrijke oliemaatschappij als Shell in de kracht van waterstof gelooft, is geweldig nieuws. Dat betekent dat er voor de Toyota Mirai een tankstation bij gekomen is!

Eerste stappen

“Hybride, elektrisch én waterstof zijn belangrijk voor de toekomst”, zegt Jan-Christiaan Koenders, directeur Toyota Nederland die bij de feestelijke opening van het waterstofstation van Shell aanwezig was. Een samenwerking tussen overheden, aanbieders van waterstof en producenten van waterstofauto’s is cruciaal wil waterstof slagen. “Rijden op waterstof is nog geen grote business in Nederland”, vervolgt Jan-Christiaan. “We zijn allemaal bezig de eerste stappen te maken.”

Shell opent waterstofstation in Hoofddorp
50 waterstofstations in Nederland

Met het nieuwe waterstofstation van Shell erbij telt Nederland nu vijf openbare vulpunten voor particulieren met een waterstofauto, zoals de Toyota Mirai. Het is de bedoeling dat het aantal stations en het aantal waterstofauto’s de komende jaren toeneemt. De overheid heeft inmiddels financiering verleend voor de bouw van meer dan 20 stations. Geprobeerd wordt dit aantal richting de 50 te stuwen, aldus een woordvoerder namens Shell.

Shell opent waterstofstation in Hoofddorp
Actieradius meer dan 650 km

De Toyota Mirai kwam in 2014 op de markt als ’s werelds eerste sedan die op waterstof rijdt. De nieuwe, tweede generatie Mirai komt begin 2021 op de markt. Net zo vooruitstrevend maar nu met een stijlvol coupédesign. Door verbeteringen aan de brandstofcel en de montage van drie in plaats van de huidige twee waterstoftanks, bedraagt de actieradius meer dan 650 kilometer. Tanken gaat net zo snel als met een traditionele benzineauto en is voorbij in enkele minuten. En uit de uitlaat komt alleen waterdamp.

Shell opent waterstofstation in Hoofddorp

Lees meer

Update Bart, Annelouc en Ted Update Bart, Annelouc en Ted 500 km wandelen en minimalistisch leven GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux Prestaties van Toyota in de Dakar Rally dienen als inspiratie voor de Hilux in GAZOO Racing trim Pers rijdt met Toyota GR86: de eerste indrukken Pers rijdt met Toyota GR86: de eerste indrukken Prototype GR86 valt in de smaak Wat is Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren? Wat is Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren? Je hebt recht op een subsidie wanneer je een EV koopt, maar hoe zit het precies?