Productie nieuwe Yaris Cross gestart

Gebouwd op nieuw TNGA-B-platform

Toyota is begonnen met de productie van de nieuwe Toyota Yaris Cross. Deze compacte SUV met hoge zit wordt gebouwd op het nieuwe TNGA-B-platform en is nu al vrijblijvend te reserveren op Toyota.nl.

De Yaris Cross is het tweede model met het TNGA-B-platform. Eerder al werd de huidige, vierde generatie Toyota Yaris – de regerend Europese Auto van het Jaar – erop gebouwd. Dankzij deze nieuwe architectuur profiteert de bestuurder van meer rijplezier. Speciaal voor de productie investeerde Toyota 400 miljoen euro extra in Toyota Motor Manufacturing France, de fabriek in het Franse Valenciennes.

Productie nieuwe Yaris Cross gestart
Speciaal voor de Europese consument

Een compacte SUV met een eigen design, een hoge zit, meer bodemvrijheid en veel actieve veiligheidssystemen: Toyota ontwikkelde de Yaris Cross speciaal voor de Europese consument die winkelt in het B-SUV-segment. Geïnteresseerden kunnen de nieuwe Yaris Cross medio september bezichtigen bij de Toyota-dealer of 'm alvast vrijblijvend reserveren op Toyota.nl.

Speciaal voor de Europese consument
Hybrid-versie populairst

Het nieuwe model zal ook leverbaar zijn als Hybrid. Toyota verwacht, geheel in lijn met de plannen voor een 90 procent hoge elektrificatiemix per 2025, dat dit de populairste aandrijflijn wordt. In Nederland kiest al 90 procent van de Yaris-kopers voor de extra zuinige Hybrid met lage CO2-uitstoot en standaard automaat.

Hybrid-versie populairst

Lees meer

De nieuwe Yaris Cross is een bijzondere SUV De nieuwe Yaris Cross is een bijzondere SUV Vijf bijzondere eigenschappen van de Toyota Yaris Cross De SUV’s van Toyota: voor ieder wat wils De SUV’s van Toyota: voor ieder wat wils Alle highlights op een rij VIDEO: productieproces nieuwe Toyota Yaris Cross VIDEO: productieproces nieuwe Toyota Yaris Cross Speciaal ontwikkeld voor de Europese markt Liefhebber vindt met Supra A70 zijn droomauto Liefhebber vindt met Supra A70 zijn droomauto De Supra A70 laat jongensdromen uitkomen