Productie Yaris ook in Tsjechië

Ook Aygo X wordt er geproduceerd

De Toyota Yaris is populair! Daarom schaalt Toyota de productie van het model op. Behalve in Frankrijk zal de Yaris straks ook worden geproduceerd in Tsjechië. In diezelfde fabriek wordt al de Aygo geproduceerd en het is dan ook geen verrassing dat de nieuwe Aygo X hier straks eveneens van de band loopt.

Tweede Europese productielocatie

De productie van de Toyota Yaris vindt al enige tijd plaats bij Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) in Valenciennes, Frankrijk. Daar is nu een tweede Europese locatie bij gekomen: Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) in Kolín, Tsjechië. Deze fabriek was in het verleden een joint-venture met Citroën en Peugeot, maar is nu volledig in handen van Toyota. Dankzij een investering van liefst 180 miljoen euro is de fabriek nu helemaal klaar voor de productie van modellen op het veelgeprezen TNGA B-platform.

Aygo en Aygo X

In de Tsjechische fabriek werd al de Toyota Aygo geproduceerd. Het is dan ook geen verrassing dat de productie van zijn opvolger, de Aygo X, eveneens in Tsjechië zal plaatsvinden. Dat betekent dat er voor het eerst niet één, maar twee modellen in de fabriek van de band rollen. Een belangrijke mijlpaal voor de fabriek, maar ook voor de gemeenschap. De productie-uitbreiding zorgt namelijk voor bijna 1.600 nieuwe arbeidsplaatsen!

Spannende stap voorwaarts

Marvin Cooke, Manufacturing Executive Vice President Toyota Motor Europe: “De productiestart van de Yaris betekent een spannende stap voorwaarts voor onze fabriek in Tsjechië. De Yaris is immers ons bestverkochte model in Europa. Onze Europese verkoopdoelstelling is 1,5 miljoen autoverkopen in 2025. Hierbij spelen de Yaris en Yaris Hybrid een sleutelrol.” Koreatsu Aoki, President Toyota Motor Manufacturing Czech Republic, voegt daar aan toe: “Ik wil onze gerespecteerde leveranciers en externe partners in de regio bedanken voor de geweldige samenwerking en hun voortdurende steun.”

Lees meer

Hybride rijden is momenteel de beste keuze Hybride rijden is momenteel de beste keuze Hybride aandrijving is een duurzame en op dit moment vooral ook financieel de slimste keuze. Yaris is Europese Auto van het Jaar 2021 Yaris is Europese Auto van het Jaar 2021 De Toyota Yaris is Auto van het Jaar 2021! De Yaris werd door de jury tot winnaar gekozen uit zeven finalisten. Yaris: diepgeworteld in Europa Yaris: diepgeworteld in Europa Al sinds 2001 geproduceerd in Frankrijk In deze alternatieve aandrijflijnen gelooft Toyota In deze alternatieve aandrijflijnen gelooft Toyota Focus op meerdere alternatieve aandrijflijnen