Eerste nieuwe Mirai in Nederland

Ingezet als dienstauto van burgemeester Groningen

De eerste nieuwe Toyota Mirai heeft een eigenaar gekregen. Niet zomaar een: de Mirai wordt de dienstauto van de burgemeester van Groningen, Koen Schuiling. Ook zeven wethouders zullen de waterstof-elektrische auto gaan gebruiken.

Dienstreizen door het hele land

De allereerste nieuwe Toyota Mirai in Nederland wordt gebruikt voor dienstreizen van het college van burgemeester en wethouders van de stad Groningen. Meerdere personen zullen van de auto gebruikmaken en met zijn actieradius van ongeveer 650 km (WLTP) is hij geschikt voor dienstreizen door het hele land. De Mirai is in dienst voor een proefperiode van drie maanden. Als hij bevalt, komt hij in vaste dienst. De inzet van de Mirari wordt begeleid door de Toyota dealer Louwman Groningen.

Burgemeester van Groningen bij de Toyota Mirai
Nog veel meer waterstofvoertuigen

Rijden op waterstof is voor de gemeente Groningen niet nieuw. Zo rijden er al veertien veeg- en vuilniswagens op waterstof. Aan het eind van dit jaar moeten dat zelfs 40 voertuigen zijn. Natuurlijk moeten deze voertuigen rijden op groene waterstof, lokaal geproduceerd in de stad. De gemeente Groningen wil de ontwikkeling van waterstoftechnologie dan ook ondersteunen, mede door er zelf volop gebruik van te maken.

Toyota Mirai driekwart achter
De nieuwe Toyota Mirai

De nieuwe generatie Toyota Mirai is sinds deze maand in Nederland. Ten opzichte van het vorige model is bijna alleen de naam hetzelfde gebleven. Het design is compleet anders en de techniek is sterk verbeterd. De Mirai is efficiënter, krachtiger en heeft een grotere actieradius. Met volle waterstoftanks komt de Mirai 650 kilometer ver (WLTP), dat is liefst 30% verder dan het vorige model. Daarmee is hij ideaal voor het emissievrij afleggen van grote afstanden.

Toyota Mirai zijkant

Lees meer

Toyota Mirai legt recordafstand af zonder te tanken Toyota Mirai legt recordafstand af zonder te tanken Nieuw Guinness World Record voor baanbrekende waterstofauto Directeur KNAC kiest voor nieuwe Toyota Mirai Directeur KNAC kiest voor nieuwe Toyota Mirai Gebruiksgemak en milieuvriendelijke karakter van waterstof-elektrische Toyota overtuigen Peter Staal bij keuze voor Mirai Ruitschade? De Toyota-dealer staat voor je klaar Ruitschade? De Toyota-dealer staat voor je klaar Laat ruitschade snel repareren voor je eigen comfort en veiligheid James May koopt nieuwe Toyota Mirai! James May koopt nieuwe Toyota Mirai! "Het is magic power", aldus May