Een pick-up gemaakt om te werken

Werkmaatjes: stoere Toyota Hilux
op stap met onvermoeibare trainer

Werken zonder auto? Onmogelijk volgens Jos Derks. Hij werkt in de bouw als kalkzandsteen-lijmer en met zijn bedrijf All Safe Trainingen komt hij als instructeur (BHV, brandveiligheid, EHBO) bij allerlei bedrijven in Nederland, België en Duitsland. Dagelijks gooit hij z’n rode Toyota Hilux 2.4D vol met bouwmaterialen en blusapparaten. “Een bouwklus en een training op één dag? Geen probleem: in mijn Hilux past alles!”

Laadruimte

Veel aannemers rijden in een bus, maar daar moet Jos niets van hebben. “Een bus is maar een bus en ik houd niet van standaard. Maar ik moet wel veel spullen kunnen meenemen. Samen met mijn vaste Toyota dealer kwam ik uit bij de Hilux: in de enorme laadbak gaat alles wat ik nodig heb: brandblussers, poppen voor de EHBO, bouwmaterialen. Dankzij een extra ingebouwde cabine kan ik ook m’n laptop en allerlei papierwerk makkelijk kwijt. Verder heb ik gekozen voor een speciale coating in de laadbak, die beschermt tegen krassen. Praktisch met al dat in- en uitladen.”

Meer over de Hilux

/
/
 
Werkmaatjes

Je zou Jos en z’n Hilux onafscheidelijk kunnen noemen. Als ondernemer werkt hij gemiddeld zo’n tachtig tot honderd uur per week. En omdat z’n werk als trainer hem door heel Nederland brengt, en zelfs daarbuiten, zit hij veel uurtjes in z’n pick-up. “Het is elke dag een feestje om in deze auto te rijden. Door de vele opties waaruit ik kon kiezen, is het echt mijn wagen geworden: de chromen pijpen op het dak, de zwarte leren bekleding met grijze stiksels…ik geniet van elk detail.”

Ken je klant

Via de vrijwillige brandweer is Jos in het instructeursvak gerold. Inmiddels geeft hij op locatie veiligheidstrainingen, waarbij maatwerk voorop staat: per bedrijf kijkt Jos in welke noodsituaties personeel zou kunnen komen. Daar past hij de training op aan. “Dat maatwerk zie ik ook bij mijn Toyota dealer. Ze denken mee en kennen hun klanten. Toen ik bijvoorbeeld zei dat ik geen zwarte of zilveren auto wilde, stelden ze een rode voor. We zijn toen samen naar een locatie gereden waar een rode Hilux stond, zodat ik de kleur goed kon beoordelen. Dat is toch geweldig.”

/
Zakelijk rijden

De Hilux van Jos is absoluut een opvallende verschijning. Hij krijgt geregeld leuke reacties en dat doet een mens goed. “Het is een geweldige werkauto, zonder dat het te patserig wordt. Toyota blijft nou eenmaal een representatief merk.” Maar als het werk klaar is, zet Jos z’n Hilux in de garage, want werk en privé houdt hij strikt gescheiden: in z’n vrije tijd gaat hij verder in z’n Toyota RAV4!

/

Lees meer

Zeehonden redden met de Toyota Hilux Zeehonden redden met de Toyota Hilux Vrijwilliger Kees Kooijmans zou zijn werk voor het Zeehondencentrum Pieterburen niet kunnen doen zonder zijn vaste werkmaatje: de Toyota Hilux. Toyota Hilux: luxe werkpaard in bos en duin Toyota Hilux: luxe werkpaard in bos en duin Om zijn werk als boswachter te kunnen doen heeft Marcel Tielmans een flinke auto nodig. Sinds kort heeft hij zijn werkmaatje gevonden in de Toyota Hilux! Twee perfecte werkmaatjes, PROACE en Hilux Twee perfecte werkmaatjes, PROACE en Hilux Glazenwasser Nico Veenhof van JSL Glazenwasserij liet zijn Toyota PROACE en Toyota Hilux helemaal op maat maken. Lees hier alles over zijn werkmaatjes! Het verhaal van de Hilux Het verhaal van de Hilux Als je op zoek bent naar een capabel werkpaard, is de Hilux een voor de hand liggende keuze. Dit is immers een auto die zich thuis voelt in allerlei soorten zwaar terrein – waaronder de Noordpool, de Zuidpool en het parcours van de Dakar Rally.