‘Deze wagens zijn onze visitekaartjes’

De werkmaatjes van Nico Veenhof:
Toyota PROACE en Toyota Hilux

Een Toyota Hilux voor het zware trekwerk en een Toyota PROACE Compact geheel naar eigen inzicht ingericht. De ervaren glazenwasser Nico Veenhof weet precies wat zijn bedrijf – JSL Glazenwasserij – nodig heeft. “Ik rijd al vijftien jaar Toyota en kan beamen dat Toyota’s motorisch onverwoestbaar zijn. Dankzij het maatwerk dat Toyota levert, heb ik nu bovendien auto’s die echt ondersteunend zijn in mijn werk als glazenwasser.”

Hard werken

Nico reinigt voornamelijk bedrijfspanden en de zaken gaan goed: hij en z’n medewerkers kunnen het werk bijna niet aan. Hard werken dus en zijn twee Toyota’s zijn daarbij onmisbaar. “Zowel de Hilux als de PROACE Compact hebben een trekhaak voor een aanhanger. Op de ene aanhanger staat een hoogwerker; daar heb ik de Hilux voor nodig want die mag tot 3,5 ton trekken. In de andere aanhanger zit een telewasinstallatie, met telescopische stelen die wel tot vijftien meter hoog kunnen komen. We wassen met gedemineraliseerd water, zodat er geen druppels achterblijven.”

/
Eigen ontwerp

“Een van mijn medewerkers kwam met het idee om de PROACE een dubbele laadvloer te geven. Onder de houten vloer kunnen dan kratten met spullen staan, zoals sponzen, wasmiddel en gereedschap. Je verliest wel wat hoogte, maar dat maakt voor ons werk niet uit. Er kan nu niets gaan schuiven, alles is mooi afgetimmerd en er is nog voldoende laadruimte over. Hoewel Toyota dit nog niet eerder zo had gedaan, was het geen probleem. Dat vind ik mooi, dat je ook met een eigen ontwerp kunt komen zodat je echt de auto krijgt die jij nodig hebt.”

/
/
 
Oplossingsgericht

Een ander punt waar Nico heel tevreden over is, is de service. Het gaat niet alleen om de prijs van de auto, maar om het hele servicepakket. “Zo heb ik samen met de dealer gekeken wat de beste plek is voor de achteruitrijcamera. Ik vind zicht op de trekhaak en de bumper heel belangrijk, omdat ik de aanhanger wil kunnen koppelen zonder aan de aanhanger te hoeven trekken. Met de nieuwe positie kan ik de auto direct onder de dissel parkeren, zodat ik meteen goed kan koppelen. Toyota snapt dat en die interesse waardeer ik enorm.”

Schoon gepoetst

Ook over het uiterlijk van beide wagens heeft Nico nagedacht. Zijn blauwe Hilux en witte PROACE (blauw en wit zijn de bedrijfskleuren) zien er altijd tiptop uit. “Als we bij klanten komen, moet ons eigen materiaal er wel goed uitzien. Dus geen deukjes of vieze auto’s. In dat opzicht zijn de wagens ook een visitekaartje: een solide uitstraling en altijd netjes gewassen en gepoetst. Daar kun je mee aankomen.”

/

Lees meer

Hovenier Van Marwijk kiest al 35 jaar voor Toyota Hovenier Van Marwijk kiest al 35 jaar voor Toyota Het bedrijf van hovenier John van Marwijk is al heel lang een begrip in Zuid-Holland. Al 35 jaar kiest hij voor de bedrijfswagens van Toyota. Toyota Hilux nu ook als extra stoere Executive Toyota Hilux nu ook als extra stoere Executive De Toyota Hilux Executive heeft een nieuwe grille en voorbumper. En ook vanbinnen onderscheidt de pick-up zich met een fraai design. Check hem snel! Met de Land Cruiser door wild Namibië Met de Land Cruiser door wild Namibië Als Toyota 4x4-ambassadeur en adventure-fotograaf @lebackpacker fotografeerde de krachtige Land Cruiser en de Hilux in de adembenemende landschappen van het wilde Namibië. Toyota Hilux viert 50 jaar onverwoestbaarheid Toyota Hilux viert 50 jaar onverwoestbaarheid De Toyota Hilux bestaat dit jaar precies 50 jaar. De auto is in een halve eeuw uitgegroeid tot een wereldwijd icoon.