Land Cruiser met 1 miljoen!

Stoere Toyota bevestigt onverwoestbare reputatie

Jan Booi, eigenaar van Booi Transport in Nijkerk, rijdt een Toyota Land Cruiser 70 uit het jaar 2000. Die staat op bijna een miljoen kilometers! Hoewel het niet de eerste keer is dat deze uitzonderlijk hoge kilometerstand met een Toyota is bereikt, blijft het natuurlijk bijzonder. Te meer daar deze Land Cruiser al decennialang dag in, dag uit zware aanhangers trekt.

Jan Booij
Onverwoestbare reputatie

In 2000 leverde Toyota dealer Van Gent in Ede en Veenendaal deze Land Cruiser aan het transportbedrijf. Dat zette en zet de Toyota in voor het trekken van grote aanhangers. “Dat heeft hij nu al tientallen jaren gedaan, dag in dag uit”, aldus Jan Booi. “Het is voor ons werk belangrijk om zware lasten te kunnen trekken. Als transporteur ben je afhankelijk van je vervoer, stilstand kost geld. Behalve dat deze Land Cruiser 3.500 kg mag trekken, speelde bij de aankoop ook de onverwoestbare reputatie een doorslaggevende rol. Nou, die reputatie heeft hij dus meer dan waargemaakt!”

Onverwoestbare reputatie
10 meter lange aanhanger

Booi vertelt verder: “Wij zijn een transportbedrijf en vervoeren vrijwel alles. We zetten de Land Cruiser in voor ritten die met een truck te kostbaar worden. Vaak zit er een 10 meter lange aanhanger achter de Toyota. We hebben talloze ladingen vervoerd, je kunt het zo gek niet bedenken. Bijvoorbeeld sandwichpanelen voor carrosseriebouwers. De meeste van onze ritten zijn in Nederland en België. Maar we gaan ook wel eens verder hoor, het gekste was wel een rit naar Spanje.”

10 meter lange aanhanger
Niet veel kosten

Het mooie is dat Jan Booi niet veel kosten heeft gehad om met de Land Cruiser een miljoen kilometers te halen. “Er is niets bijzonders gebeurd. Bij 650.000 km is de koppelingsplaat vervangen en later de pakking van de waterpomp. Verder niets! En hij verbruikt nog steeds geen druppel olie, ongekend! Ja, ik ben echt enthousiast. Ik ben gehecht aan dit trouwe werkpaard. Mijn kinderen ook, die zijn er praktisch mee opgegroeid en willen hem graag overnemen als hij ‘met pensioen’ mag. Maar voorlopig mag hij nog even doorwerken, op naar de twee miljoen!”, besluit Jan Booi.

Lees meer

Lieke reed in haar eentje van Utrecht naar Teheran Lieke reed in haar eentje van Utrecht naar Teheran Lieke van Nieuwenhuizen reed in haar eentje van Utrecht naar Teheran en werd verliefd op haar Toyota Land Cruiser uit 1983. Hoe bevalt de Toyota Land Cruiser? Hoe bevalt de Toyota Land Cruiser? De Toyota Land Cruiser staat al ruim 65 jaar bekend als betrouwbaar en onverwoestbaar. Wat vindt de pers van de nieuwste generatie? Een korte impressie. Succesvolle testdag met de nieuwe Toyota Land-Cruiser Succesvolle testdag met de nieuwe Toyota Land-Cruiser Op de Land Cruiser Adventure Experience kon men de nieuwe Land Cruiser als eerste testen in zwaar terrein. Zie hier de video over dit weekend vol avontuur. Het verhaal van de Land Cruiser Het verhaal van de Land Cruiser Degelijk, onverzettelijk, betrouwbaar en onverwoestbaar. De Toyota Land Cruiser is het allemaal.