'Donuts from Space'

GT86-logo te zien vanuit de ruimte (VIDEO)

Vergeet grote reclameborden en advertenties. Voor de promotie van de Toyota GT86 pakten onze collega’s van Toyota Engeland het pas écht groots aan. Letterlijk, want het resultaat is zelfs te zien vanuit de ruimte!

Het grootste GT86-logo ooit

Het idee achter het speciale project ‘Donuts from Space’ was om het bekende GT86-logo op het asfalt te ‘schilderen’ met bandenrubber van een driftende Toyota GT86 (Voor de leken onder ons: driften is een autorijtechniek waarbij de bestuurder de auto in een vloeiende zijdelingse beweging (dwars) door een bocht stuurt, red.). Deze schildering moest zo groot worden dat een dat een satelliet er een high-res foto van kon maken.

Hoe dat in z'n werk ging? Check hier de video!

Precisiewerk

Om het perfecte logo te creëren, werd uitgeweken naar de testomgeving van Millbrook in Engeland, waar een groot rond stuk asfalt met een diameter van 137 meter ligt. Uiterste precisie was vereist bij de planning, de timing, het filmteam en natuurlijk de bestuurder. Daarom werd niemand minder dan Fredric Aasbø - wereldkampioen Formula Drift én internationaal Toyota ambassadeur - gevraagd de Toyota GT86 te besturen!

/
/
/
Let's do it

De Noorse driftkoning heeft zijn eigen YouTube-kanaal waar je meer spectaculaire driftvideo’s van hem kunt bekijken. Zelfs een praktisch werkpaard als de Toyota Proace moet eraan geloven!
Voor het Britse project stapte Fredric in een speciaal geprepareerde Toyota Express Service 86-X. Dit driftmonster is voorzien van een 3,4-liter zescilinder-in-lijn turbomotor met een vermogen van maar liefst 1.150 pk! "Toen mij over het project werd verteld, dacht ik: 'is dit serieus?'," zegt Frederic. "Maar het was echt zo, dus ja, let's do it!"

/
Tijd voor de perfecte foto

Voor het project werkte het team samen met luchtvaart- en ruimtegigant Airbus en experts van het National Geo Centre. Voor de perfecte foto moest immers het exacte tijdstip worden bepaald wanneer een van de twee Pléaides satellieten – die 800 kilometer boven de aarde circuleren – precies boven het GT86-logo zou staan.
Het enige waar je geen invloed op hebt, is het weer. Maar na vier maanden plannen en voorbereiden, waren de omstandigheden tijdens de twee filmdagen ideaal om flink wat rubberstrepen achter te laten en uiteindelijk een perfecte foto te maken.

/

Lees meer

“Dakar, daar zeg je geen nee tegen” “Dakar, daar zeg je geen nee tegen” Mick Kovacs belandde dankzij een simpele daad van hulpvaardigheid in ’s werelds grootste rally-avontuur: de Dakar. Van Land Cruiser tot Starlet Rally Van Land Cruiser tot Starlet Rally Om de geschiedenis van Toyota te vieren, reden we een rally met een aantal klassieke modellen van enthousiaste Toyota rijders. Pieter heeft een zeldzame Avensis Motorsport Pieter heeft een zeldzame Avensis Motorsport Niet normaal en bloedjesnel! Toyota-ambassadeurs over hun eerste sportclub Toyota-ambassadeurs over hun eerste sportclub Ook Dafne Schippers, Ranomi Kromowidjojo, Marit Bouwmeester, Jetze Plat, Chris Vos en Esther Vergeer zijn ergens begonnen.