Dit is de beste Hot Hatch!

GR Yaris uitgeroepen tot heetste hatchback

Dat we met de Toyota GR Yaris een geweldige sportauto ontwikkeld hebben, is ons wel duidelijk. Maar ook anderen zijn overtuigd van de topprestaties van de op rallysport geïnspireerde GR Yaris. Zoals TopGear Magazine die de Toyota GR Yaris tot grote winnaar van een multitest heeft uitgeroepen! Daarmee is de GR Yaris Hot Hatch van het Jaar 2020!

Hete Hatchbacks

In de januari-editie van TopGear Magazine deelt de autoredactie traditiegetrouw verschillende awards in meerdere categorieën uit. Een van die categorieën is die van Hete Hatchbacks. Dit keer streden zeven auto’s om de titel van Hot Hatch van het Jaar 2020. Behalve de Toyota GR Yaris zijn dat de Audi S3, Ford Fiesta ST, Honda Civic Type R, Hyundai i30 N, Mercedes-AMG A 45 S en Volkswagen Golf GTI. Ondanks deze spierballentaal wint de GR Yaris. TopGear roept de GR Yaris dan ook uit tot hun grote favoriet en daarmee tot Hot Hatch van het Jaar 2020!

GR Yaris Hot Hatch van het Jaar
GR Yaris Hot Hatch van het Jaar
Oprecht ontzettend snel

De conclusie van TopGear Magazine is helder: “De GR Yaris is oprecht ontzettend snel. (…) Hij heeft korte bakverhoudingen, reageert meteen en deelt hardere klappen uit dan je ziet aankomen. (…) Onze Hot Hatch van het Jaar is de Toyota GR Yaris. De GR Yaris grijpt terug naar een tijd dat de rallysport de wereld in zijn greep had en fantastische straatauto’s afwierp. Twee decennia later is dat recept nog steeds relevant.”

GR Yaris Hot Hatch van het Jaar
Krachtigste 3-cilinder ter wereld

De GR Yaris is na de Toyota GR Supra het tweede sportmodel dat Toyota’s autosportdivisie Toyota GAZOO Racing ontwikkeld heeft. Zijn 1,6-liter turbobenzinemotor is de krachtigste 3-cilinder ter wereld met een vermogen van 192 kW/261 pk. De GR Yaris is geïnspireerd op Toyota’s deelname aan het World Rally Championship (WRC) en accelereert vanuit stilstand in slechts 5,5 seconden naar 100 km/uur. De topsnelheid is begrensd op 230 km/uur.

GR Yaris Hot Hatch van het Jaar

Lees meer

Drie Toyota’s op een rij: welke wint? Drie Toyota’s op een rij: welke wint? Een dragrace met verrassende winnaar Bart en zijn grote trots ‘Rietje’ Bart en zijn grote trots ‘Rietje’ Toyota 1000 ooit gekocht door zijn oma, nu zijn grote trots Elektrische Toyota Mirai: 1.000 km op tank waterstof Elektrische Toyota Mirai: 1.000 km op tank waterstof Toyota Mirai vestigt wereldrecord en bewijst dat waterstoftechnologie belangrijkste oplossing is voor emissievrij rijden Groen-verlichte Eiffeltoren dankzij Toyota Groen-verlichte Eiffeltoren dankzij Toyota Toyota’s Fuel Cell-technologie geeft Eiffeltoren groen licht