Alonso test Dakar-winnende Toyota Hilux in Afrika

Toyota GAZOO Racing coureur Fernando Alonso test voor het eerst de Toyota Hilux. Het hint naar een deelname aan de Dakar Rally.

Toyota GAZOO Racing coureur Fernando Alonso heeft 27 en 28 maart voor het eerst in de Dakar winnende Toyota GAZOO Racing Hilux gereden. Met Dakar-winnaar Giniel de Villiers als mentor leerde Alonso de kunst van het rallyrijden in het Zuid-Afrikaanse Goerapan, een klein plaatsje op 700 kilometer afstand van Johannesburg.

Eerste ervaring met rallyauto

Toyota GAZOO Racing South Africa organiseerde de test voor de Spaanse coureur om ervaring op te doen met een rallyauto. Alonso werd twee keer wereldkampioen Formule 1 en wil sindsdien de grootste races ter wereld winnen. Hij racete in Amerikaanse Indy 500 en wist zelfs in 2018 met de Toyota GAZOO Racing TS050 Hybrid de prestigieuze 24 uur van Le Mans te winnen. Met zijn testkilometers in de Zuid-Afrikaanse duinen hint hij naar een deelname aan de Dakar Rally.

/
Zoveel mogelijk leren over rallyrijden

Glyn Hall, teambaas van Toyota GAZOO Racing South Africa is enthousiast over de testsessie met Alonso: “Het team vindt het fantastisch om met zo’n getalenteerde coureur te werken. Je hebt al snel door waardoor Alonso zoveel succes op het circuit heeft: hij bereidde zich erg goed voor op deze testsessie en wil zoveel mogelijk leren over de Toyota Hilux. Rallyrijden is heel anders dan circuitrijden, maar Fernando vond het erg leuk om te doen. Hij maakte veel indruk met de Toyota Hilux en ik hoop dat het voor hem een nuttige ervaring is.”

Geschikt voor elk terrein

De Toyota Hilux die in handen van coureur Nasser Al Attiyah en navigator Matthieu Baumel de afgelopen Dakar Rally won, is uitgerust met een 5,0-liter V8 benzinemotor met 385 pk en 620 Nm koppel. De auto is speciaal ontwikkeld voor langeafstandsrally’s en de motor is zo ver mogelijk in het midden van de auto geplaatst voor een perfecte gewichtsverdeling. Dankzij speciale Reiger-dempers en BF-Goodrich banden kan de Hilux op elke ondergrond uit de voeten.

/
Volgend jaar naar Dakar?

Na de testsessie in Zuid-Afrika gaan Alonso en Hall in gesprek over de toekomst van de aspirant-rallycoureur. Wie weet zien we Fernando Alonso volgend jaar in de Dakar-rally aan het stuur van een Toyota Hilux!

Lees meer

Toyota is 'meest betrouwbaar 2019'! Toyota is 'meest betrouwbaar 2019'! Toyota ontvangt van de Consumentenbond het predicaat 'meest betrouwbaar 2019'. Toyota steunt De Grote Droomloterij Toyota steunt De Grote Droomloterij Koop loten voor De Grote Droomloterij en laat dromen van gehandicapte sporters uitkomen Dit is de nieuwe Toyota Hilux Dit is de nieuwe Toyota Hilux Stoer en onderscheidend Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Betere mobiliteit in een betere wereld.