Een 100% elektrische SUV van Toyota: hij komt!

Onthulling op Shanghai Motor Show

Toyota onthult op de Shanghai Motor Show een volledig nieuwe midsize batterij-elektrische SUV. De autoshow van Shanghai duurt van 21 tot en met 28 april 2021. Begin maar met aftellen!

e-TNGA

De volledig elektrisch aangedreven midsize SUV van Toyota staat op het nieuw ontwikkelde modulaire voertuigplatform e-TNGA. TNGA staat voor Toyota New Global Architecture, de letter ‘e’ staat voor ‘electric’. Het fonkelnieuwe e-TNGA platform kan zonder al te veel ingrijpende wijzigingen aangepast worden zodat Toyota verschillende modellen kan uitbrengen op één platform. Maar hoe zit dat precies?

Modulair

Dat leggen we graag uit. Het e-TNGA-platform is modulair, zoals dat heet. In de basis is een aantal belangrijke componenten onveranderlijk, terwijl andere componenten juist kunnen variëren. Hierdoor zijn de breedte, lengte, hoogte en wielbasis van het model dat erop gebaseerd is variabel. Het platform is geschikt voor voor-, achter- en vierwielaandrijving en biedt mogelijkheden voor meerdere vormen van geëlektrificeerde aandrijving.

Laag zwaartepunt

Dankzij de veelzijdigheid en flexibiliteit van het e-TNGA-voertuigplatform kan Toyota voertuigen ontwikkelen die behalve batterij-elektrisch ook aansprekend zijn om naar te kijken én om mee te rijden. Karakteristiek voor het e-TNGA- en TNGA-platform – bekend van bijvoorbeeld de Yaris, nieuwe Yaris Cross en Corolla - is een lager zwaartepunt en een hogere stijfheid wat zich vertaalt in meer veiligheid en een comfortabel rijgedrag. Aan de productiekant resulteert TNGA in efficiëntere productielijnen, betere werkomstandigheden en minder druk op het milieu.

Lees meer

Toyota behoort tot populairste automerken in Europa Toyota behoort tot populairste automerken in Europa Met meer dan 1 miljoen verkochte personenauto’s behaalt Toyota de tweede positie Europese personenautoverkoop Toyota GAZOO Racing presenteert GR GT3 Concept Toyota GAZOO Racing presenteert GR GT3 Concept Voorbode van nieuwe GT3-raceauto, plus nog twee modellen GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux Prestaties van Toyota in de Dakar Rally dienen als inspiratie voor de Hilux in GAZOO Racing trim Pers rijdt met Toyota GR86: de eerste indrukken Pers rijdt met Toyota GR86: de eerste indrukken Prototype GR86 valt in de smaak