Duurzaam ondernemen met nieuwe Toyota Mirai

Mirai leverbaar inclusief eigen waterstofstation

Toyota’s vertrouwen in waterstof als energiebron van de ‘toekomst’ (Mirai in het Japans) is groot. Zelfs zo groot dat de nieuwe Mirai besteld kan worden inclusief eigen waterstofstation. Organisaties kunnen hiermee een significante stap zetten in een wezenlijke verduurzaming van hun wagenpark, terwijl de berijder van de Mirai altijd verzekerd is van een volle tank. Handig!

Angst wegnemen

Duurzaam ondernemen wordt steeds populairder. Toch staan dergelijke bedrijven nog soms huiverig tegenover de waterstofauto. Tot 2030, wanneer de Nederlandse overheid zo’n 200 waterstoftankstation operationeel wil hebben, is de infrastructuur voor auto’s met een brandstofcel immers nog (zeer) beperkt. De vrees om onderweg met een lege tank stil te komen staan overschaduwt daardoor de duurzame voordelen van een waterstofauto. Angst die Toyota wil wegnemen. Hoe? Door de nieuwe Mirai te leveren inclusief zijn eigen tankstation. Hiervoor werkt Toyota nauw samen met Resato International, een in Assen gevestigde leverancier van slimme, hoogwaardige hogedrukoplossingen.

Toyota Mirai driekwart achter rijdend
Klaar terwijl u wacht

Door een eigen waterstofvulpunt aan kantoor bespaart de bestuurder reistijd (en geld) naar een van de publieke waterstoftankstations in Nederland. Elke nieuwe rit vanaf de zaak kan zodoende worden gestart met een volle tank, goed voor een actieradius van 650 kilometer (WLTP). Weg zijn daarmee de zorgen of een afspraak wel bereikt kan worden zonder tussenstop. Het voltanken van de Mirai met een eigen waterstofstation kost gemiddeld zo’n 50 minuten, bij een groot waterstoftankstation is dat nog maar 5 minuten.

Toyota Mirai driekwart voor
Alles inbegrepen

En er is meer. Er bestaat tevens de mogelijkheid om organisaties die voor de Mirai kiezen volledig te ontzorgen. Van financiering en vergunningsprocedure tot het plaatsen van de station en levering van waterstof en onderhoud aan zowel de Toyota Mirai als het waterstoftankstation; aan de hand van een vast maandtarief neemt Toyota dit volledig uit handen en loopt de ondernemer zo min mogelijk risico.

Toyota Mirai van boven
Tankservice

Nog meer gemak gewenst? De speciale Toyota Mirai Launch Edition wordt standaard met een gratis tankservice geleverd. Als de rijder hierom vraagt, wordt de Mirai thuis of op het werk opgehaald, volgetankt en weer teruggebracht. Op voorwaarde dat de rijder zich in een straal van 50 kilometer van een waterstoftankstation bevindt.

Waterstof ontzettend belangrijk

Het behoeft dus geen betoog meer dat Toyota volledig overtuigd is van waterstof als een van de voornaamste, duurzame brandstoffen voor mobiliteit. De tweede generatie Mirai onderstreept dat geloof. De nieuwe Mirai is binnenkort verkrijgbaar vanaf 65.995 euro. Bij zakelijk gebruik geniet de Mirai slechts 12% bijtelling over de complete waarde.

Toyota Mirai wordt getankt

Lees meer

5 Toyota's Mirai voor Gasunie 5 Toyota's Mirai voor Gasunie Waterstof-elektrische lease auto voor vijf medewerkers Toyota-Caetano bussen naar Nederland Toyota-Caetano bussen naar Nederland Louwman Group eerste distributeur in Europa President-directeur Shell Nederland, kiest weer voor Toyota Mirai President-directeur Shell Nederland, kiest weer voor Toyota Mirai Marjan van Loon gebruikt waterstof-elektrische auto niet alleen als dienstauto, maar ook als uithangbord voor waterstof Elektrische Toyota Mirai: 1.000 km op tank waterstof Elektrische Toyota Mirai: 1.000 km op tank waterstof Toyota Mirai vestigt wereldrecord en bewijst dat waterstoftechnologie belangrijkste oplossing is voor emissievrij rijden