Dit is Toyota’s eerste elektrische SUV

100% elektrische midsize SUV gebaseerd op nieuw e-TNGA-platform

Een volledig elektrische auto van Toyota? Nou en of! De volgende 100% elektrische Toyota is een midsize SUV die op een nieuw voertuigplatform met de naam e-TNGA komt te staan. En over dat platform én de auto kunnen we je al wat meer vertellen.

Sneller ontwikkelen met minder kosten

Het basisprincipe van het e-TNGA-platform is dat een aantal componenten onveranderlijk is, terwijl andere componenten kunnen variëren. Hierdoor kunnen we er auto’s op baseren met een verschillende breedte, lengte, hoogte en wielbasis. Zie het maar als een bouwdoos. Het platform is geschikt voor uiteenlopende modellen, ongeacht of de auto in kwestie voor-, achter- of vierwielaandrijving heeft. Ook biedt het mogelijkheden voor meerdere vormen van geëlektrificeerde aandrijving. Doordat de basis van het platform hetzelfde is, kunnen we nieuwe modellen sneller ontwikkelen met minder kosten.

Veel rijplezier

“De flexibele eigenschappen van het e-TNGA-platform geeft Toyota de vrijheid auto’s te ontwerpen die behalve batterij-elektrisch aangedreven ook mooi zijn om naar te kijken en veel rijplezier bieden”, zegt Koji Toyoshima, Deputy Chief Officer van Toyota’s ZEV Factory in Japan waar de productie van het eerste model zal plaatsvinden.

Nieuwe reeks van batterij-elektrische modellen

Wat wordt de eerste batterij-elektrische personenauto van Toyota? Voor het gemak laten we de eveneens batterij-elektrische personenbus PROACE SHUTTLE en VERSO Electric hierbij buiten beschouwing. De nieuwe elektrische auto van Toyota wordt in ieder geval een SUV in de middenklasse, een auto met hoge zit. Het gestileerde silhouet dat je hier ziet, geeft alvast een idee van het design. Binnen niet al te lange tijd geven we een preview vrij die meer laat zien. De modelnaam verklappen we nog niet. Maar wel dat het model het eerste is van een nieuwe reeks van batterij-elektrische modellen!

Lees meer

Toyota ontwikkelt motor op waterstof via de autosport Toyota ontwikkelt motor op waterstof via de autosport ‘Verbrandingsmotor’ zonder CO2-uitstoot Toyota introduceert nieuwe bZ reeks Toyota introduceert nieuwe bZ reeks Nieuwe volledig elektrische modellen stellen de mens centraal Altijd veilig op weg met Toyota Safety Sense Altijd veilig op weg met Toyota Safety Sense Comfortabel reizen met een gerust gevoel Toyota GR Yaris bijzonder enthousiast ontvangen Toyota GR Yaris bijzonder enthousiast ontvangen Rallyauto voor openbare weg ‘beste hot hatch ooit!’, geschikt voor dagelijks gebruik