Deze Toyota is sensationeel

GR Super Sport is hybride-raceauto

Hoe sensationeel wil je een hybride-auto hebben? Veel spectaculairder dan deze Toyota GR Super Sport wordt het niet. Wellicht zien we de Toyota GR Super Sport in de nabije toekomst over het circuit racen. Zijn spirituele vader gaat met pensioen.

Toyota TS050 HYBRID als basis

De Toyota GR Super Sport is gebaseerd op de Toyota TS050 HYBRID. Dit is onze hybride-raceauto met 1.000 pk die maar liefst drie keer de roemruchte 24 uursrace van Le Mans gewonnen heeft. De Toyota GR Super Sport die je ziet, is een prototype. Vandaar de camouflagelak in de kleuren van Toyota GAZOO Racing: rood, wit en zwart. Dat is onze autosportdivisie die succesvol meedoet aan de eerdergenoemde 24 uur van Le Mans. De auto maakte een demonstratierondje voor de start van de 88ste editie van de race, op zaterdag 19 september 2020.

Deze Toyota hybride-raceauto is sensationeel
Deze Toyota hybride-raceauto is sensationeel
Indrukwekkende prestaties

De man die een ronde over het circuit van Le Mans mocht maken, is Alex Wurz, voormalig coureur van Toyota GAZOO Racing en 2-voudig Le Mans-winnaar. Hij vond het een eer: “Vooral omdat het plaatsvond op het circuit waar de auto als het ware geboren is. Omdat het een demonstratieronde betrof, kon ik niet alles geven. Toch merkte ik direct dat de GR Super Sport tot indrukwekkende prestaties in staat is. De engineers vertelden mij na afloop dat er nog veel meer te ontdekken valt, dus ik kan niet wachten tot ik weer achter het stuur kan stappen!”

Deze Toyota hybride-raceauto is sensationeel
Deze Toyota hybride-raceauto is sensationeel
Steeds betere auto’s

Wellicht zien we de Toyota GR Super Sport in de nabije toekomst over het circuit racen. Zijn spirituele vader – de hierboven genoemde Toyota TS050 HYBRID – gaat met pensioen, dus wie weet. De GR Super Sport weerspiegelt in ieder geval onze missie om met autoracen steeds betere auto’s te maken. De hypercar is verder het bewijs van de steeds intensievere banden tussen de raceauto’s en de productieauto’s van Toyota GAZOO Racing, zoals de GR Supra en GR Yaris.

Deze Toyota hybride-raceauto is sensationeel

Lees meer

Toyota Corolla krijgt gloednieuw multimediasysteem Toyota Corolla krijgt gloednieuw multimediasysteem Nieuw multimediasysteem van Toyota Corolla is krachtiger, sneller en biedt meer connectiviteit dan ooit Toyota Proace Electric Bestelauto van het Jaar 2022 Toyota Proace Electric Bestelauto van het Jaar 2022 Onderscheiding voor het eerst naar een batterij-elektrische bedrijfswagen Internationale onderscheiding voor Toyota Hilux Internationale onderscheiding voor Toyota Hilux ’s Werelds populairste pick-up bevestigt ijzersterke reputatie 30x Toyota's Corolla voor liftenfabrikant KONE 30x Toyota's Corolla voor liftenfabrikant KONE Toyota draagt bij aan verduurzaming van het wagenpark