De e-Broom laat sprookjes uitkomen

De vliegende bezem wordt werkelijkheid

Hoe ga jij dagelijks op pad? Met de auto, de fiets of toch het openbaar vervoer? Waarom niet per bezem? Toyota heeft een geheel eigen kijk op mobiliteit en presenteert de e-Broom. Een volledig elektrische bezem die de harten van sciencefictionliefhebbers sneller laat kloppen. En het mooiste is: je kunt er daadwerkelijk mee op pad. Worden sprookjes dan toch werkelijkheid?

Doorzichtige kat

Om je gelijk weer met beide benen op de grond te zetten: de e-Broom kan niet écht vliegen. In de bontgekleurde haren is een wiel verstopt, dat gekoppeld is aan een elektromotor, die hem aandrijft. Aan weerszijden houden twee hulpwieltjes de e-Broom in balans. Ook de steel is niet hetzelfde als die van je huis-tuin-en-keuken-bezem. Hij is namelijk volledig uit aluminium vervaardigd en zelfs voorzien van een zadel. Op de kop van de steel prijkt een doorzichtig, verlicht beeldje van een kat. Dat is weer eens wat anders dan een gemiddelde koplamp, toch?

Alle vormen van mobiliteit

Of de e-Broom werkelijk in productie gaat, is nog maar de vraag. Maar hij laat wel zien dat Toyota over alle vormen van mobiliteit nadenkt. Van autonoom openbaar vervoer zoals de e-Palette tot aan micromobiliteit zoals deze e-Broom. Hiermee zou je je namelijk gemakkelijk en snel door de stad kunnen bewegen. Is de e-Broom dan pure fictie? Nee hoor, hij werkt echt! Toyota presenteert namelijk niet alleen nieuwe mobiliteitsoplossingen, maar laat het publiek die ook ervaren.

/
Geen toekomstmuziek

Onder begeleiding mochten bezoekers van de Tokyo Motor Show 2019 met de e-Broom een rondje over de stand van Toyota rijden. Behalve de e-Broom presenteerde Toyota daar onder meer ook de e-Palette, de Ultracompact BEV en de LQ. Deze drie conceptauto’s gunnen het publiek een blik om de toekomst. En die is dichterbij dan je denkt. Want Toyota zet twintig exemplaren van de e-Palette in tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo. Wie weet vliegen we zelf over een aantal jaar op de e-Broom rond. Blijken dromen dan toch geen bedrog te zijn?

/

Lees meer

Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 Dit is het bijzondere verhaal van basketballer CUE4 GeCUE4 is een boomlange basketbalspeler. Alleen is CUE4 geen mens. Maar wat dan wel? Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Woven City: de ultieme, duurzame stad van Toyota Toyota bouwt met Woven City stad van de toekomt met verbonden ecosysteem op basis van waterstof. Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Toyota presenteert: Driven – het verhaal van Pol Fàbrega Hoe breng je een revolutie teweeg in ons huidige voedselsysteem? Pol Fàbrega doet een dappere poging. Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! Handbiker en paratriatleet pakt prestigieuze onderscheiding tijdens feestelijk NOC*NSF Sportgala