Toyota Corolla scoort maximaal bij Euro NCAP-crashtests

De nieuwe Toyota Corolla behaalt vijf sterren bij de opnieuw strengere Euro NCAP-crashtests.

Dankzij het sterke TNGA-platform en het uitgebreide actieve veiligheidspakket Toyota Safety Sense 2 heeft de nieuwe Toyota Corolla vijf sterren behaald bij de nieuwe, strengere Euro NCAP-crashtests. De uitstekende testresultaten zijn een kroon op het werk van Toyota, dat er al jaren naar streeft om geavanceerde veiligheidssystemen voor iedereen bereikbaar te maken.

Gevaarlijke situaties voorkomen

Het Toyota New Global Architecture-platform van de nieuwe Corolla is op strategische plaatsen verstevigd met extra staal. Daardoor worden bij een ongeluk de botskrachten geabsorbeerd en weggeleid van het passagierscompartiment. Verder helpt Toyota Safety Sense 2 de kans op een verkeersongeval te reduceren. Er zijn zes technologieën om gevaarlijke situaties te voorkomen en de inzittenden beschermen. Pre-Collision System registreert voertuigen op de andere rijbaan. Lane Departure Alert waarschuwt de bestuurder als hij onbedoeld de rijbaan dreigt te verlaten. Automatic High Beam schakelt tussen groot- en dimlicht en Road Sign Assist geeft verkeersborden weer op het digitale instrumentendisplay.

Altijd alert

De nieuwe Toyota Corolla houdt continu de omgeving in de gaten en herkent gevaar voordat de bestuurder dat ziet. Het Pre-Collision System haalde bijvoorbeeld de maximale score voor het ontwijken van obstakels op lage snelheid. Ook op hogere snelheden presteert het Pre-Collision System uitstekend. Bij het naderen van een langzamer rijdende auto wist de technologie op alle snelheden een ongeluk te vermijden. Voor fietsers en voetgangers is er ook goed nieuws. De voetgangers- en fietsersherkenning slaagde er zowel ’s nachts als overdag in om fietsers en voetgangers te ontwijken.

/
Veiligheid voor iedereen

De beoordeling van vijf sterren is het bewijs van Toyota’s toewijding aan de verkeersveiligheid. Veiligheid staat namelijk centraal bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Van AYGO tot GR Supra, allemaal hebben ze een uitgebreid arsenaal aan actieve veiligheidssystemen aan boord. Op die manier maakt Toyota de nieuwste veiligheidssystemen voor iedereen bereikbaar.

/

Lees meer

Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Toyota streeft altijd naar ‘beter’ Betere mobiliteit in een betere wereld. Dit is de 3 miljoenste hybride Toyota in Europa! Dit is de 3 miljoenste hybride Toyota in Europa! Sportief rode Corolla Hybrid GR-Sport verkocht aan Spaanse klant Deze Corolla Sedan vindt inspiratie in Toyota racedivisie Deze Corolla Sedan vindt inspiratie in Toyota racedivisie Extra sportief design voor de nieuwe Corolla Sedan GR-Sport Toyota Corolla betrouwbaarste auto in zijn segment Toyota Corolla betrouwbaarste auto in zijn segment Toyota Corolla scoort het hoogst in zijn segment in de jaarlijkse betrouwbaarheidsenquête van de Consumentenbond