Toyota Corolla betrouwbaarste in segment

Betrouwbaarste middenklasser in betrouwbaarheidsenquête van Consumentenbond

De Toyota Corolla (bouwjaar 2018 en later) is de betrouwbaarste middenklasser van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse betrouwbaarheidsenquête van de Consumentenbond. In het onderzoek krijgt de Toyota Corolla een 9,4. De Toyota Yaris van 2017 tot heden is de overall winnaar van het consumentenonderzoek en scoort een 9,5. Ook de huidige Toyota AYGO, C-HR en RAV4 scoren een 9 of hoger.

Weinig grote problemen

De Toyota Corolla vanaf bouwjaar 2018 scoort zo hoog – met een 9,4 benadert hij de perfectie – omdat slechts 4% van de Corolla-rijders een groot probleem rapporteert in de betrouwbaarheidsenquête van de Consumentenbond. Verder meldt niemand dat hij of zij voor iets kleins dat kon wachten naar de garage moest of het probleem direct moest laten oplossen door de garage.

Consumentenbond: Corolla betrouwbaarste in segment
Betrouwbare auto’s

Dat Toyota betrouwbare auto’s maakt, komt in het onderzoek ook tot uitdrukking in de betrouwbaarheidscijfers van andere modellen van Toyota. De AYGO vanaf 2014 scoort een 9,2, de Yaris vanaf 2017 een 9,5, de C-HR vanaf 2016 een 9,0 en de RAV4 vanaf 2014 een 9,0. Deze modellen zijn ook de winnaars in hun segment, de Yaris is zelfs de overall winnaar.

Consumentenbond: Corolla betrouwbaarste in segment
Het onderzoek

De Consumentenbond houdt jaarlijks een enquête onder automobilisten die een auto van maximaal tien jaar oud rijden. Hen is gevraagd of hun auto het afgelopen jaar mankementen heeft gehad. Een mankement waarvan de reparatie kon wachten, telt het minst zwaar, een probleem waarvoor direct de garage moest worden bezocht, telde zwaarder en als de auto een mankement had waardoor die niet meer kon rijden, telde het zwaarst mee. De resultaten zijn per merk en type auto opgeteld en gemiddeld.

Lees meer

Trek eropuit met de Toyota Corolla TREK Trek eropuit met de Toyota Corolla TREK De avontuurlijke crossover speciaal ontwikkeld voor een actieve levensstijl Corolla TREK Corolla TREK Voor uw actieve lifestyle 50 jaar Toyota productie in Europa 50 jaar Toyota productie in Europa Alle bestverkochte modellen van Toyota in Europa worden ook in Europa gebouwd Toyota GR SPORT Serie Toyota GR SPORT Serie Ontdek nieuw rijplezier met GR SPORT, geïnspireerd op de high-performance GR modellen van Toyota. Bekijk de Toyota GR SPORT serie en kies voor opvallende Gazoo Racing kleuren.