Nieuwe Japanse keizer krijgt een Toyota Century

De statige limousine zit vol unieke details

Op 1 mei 2019 treedt in Japan de nieuwe keizer Naruhito aan. Bij een keizer hoort natuurlijk ook een keizerlijke auto en dat kan er maar één zijn: de Toyota Century. Sinds jaar en dag is dat het vervoer van het Japanse hof en de nieuwe keizer kan rekenen op het nieuwste en meest luxe exemplaar.

Al sinds 1967 op de markt

Keizer Naruhito volgt zijn vader Akihito op, die sinds 1989 in Japan aan de macht is. Dat is echter niets vergeleken met de Toyota Century. De statige klassiek gelijnde sedan is namelijk al sinds 1967 op de markt. In 52 jaar tijd zagen slechts drie generaties het levenslicht, waarbij de eerste generatie een carrière van maar liefst dertig jaar kende.

/
Maar liefst 431 pk

In 2018 kwam de huidige generatie op de markt die met zijn lengte van 5,3 meter en breedte van 1,9 meter een statige indruk maakt. De hybride aandrijving is eveneens zeer koninklijk: een 5,0-liter V8 benzinemotor zorgt samen met een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 431 pk (316 kW)!

/
Volledig met de hand gebouwd

De indrukwekkende Century wordt volledig met de hand gebouwd en barst van de unieke details. Zo vind je op de gehele auto geen enkel Toyota logo, maar alleen het bijzondere Fushichō logo. Dat representeert in de Japanse methodologie het Japanse keizerrijk. Bij het produceren van de Century is een vakman zes weken lang met de hand bezig om het logo te maken!

Volledig met wol bekleed

Binnenin de auto wordt je overdonderd door een oase van luxe, wat al begint bij de bekleding van het interieur. Voor de Century was lederen bekleding niet luxe genoeg en daarom werd er voor een volledig met wol bekleed interieur gekozen. Lederen bekleding is overigens nog steeds een optie.

Speciaal ontwikkelde banden

Ondanks het traditionele design heeft de Toyota Century de nieuwste snufjes aan boord. Zo is er een premium audiosysteem met 20 (!) speakers, alle actieve veiligheidssystemen van Toyota Safety Sense en een kristalhelder LCD-scherm tussen de voorstoelen. Daarmee kun je de stoelen, audio en klimaatbeheersing afstemmen. Uiteraard hebben de achterstoelen een massagefunctie en wanneer de nieuwe keizer daar plaatsneemt, hoort hij helemaal niets dankzij speciale ontwikkelde banden.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat de nieuwe keizer uitkijkt naar zijn statige bedrijfsauto!

Lees meer

Hybride rijden is momenteel de beste keuze Hybride rijden is momenteel de beste keuze Hybride aandrijving is een duurzame en op dit moment vooral ook financieel de slimste keuze. Al meer dan 175.000 hybride auto’s in Nederland Al meer dan 175.000 hybride auto’s in Nederland Vraag naar hybrides groeit sterk; bijna 90% van hybrides in Nederland is een Toyota Eerste indrukken nieuwe Toyota Yaris Cross Eerste indrukken nieuwe Toyota Yaris Cross Eerste indruk Toyota Yaris Cross: de perfecte, compromisloze SUV Toyota in elk segment zuiniger dan gemiddeld Toyota in elk segment zuiniger dan gemiddeld Kijk hier hoeveel je kunt besparen met een nieuwe Toyota