Populariteit hybride auto’s groeit sterk

90% hybrides in Nederland is Toyota

Toyota introduceerde de hybride auto eind jaren negentig in Nederland. De laatste jaren stijgt de verkoop van hybride auto’s sterk en groeit ook het percentage hybrides in het Nederlandse wagenpark. Inmiddels rijden hier al 175.949 hybrides, waarvan 158.131 Toyota’s – dat is bijna 90%! Steeds meer Nederlanders kiezen bewust voor hybride rijden in een Toyota Hybrid. Maar wat ís hybride aandrijving nou eigenlijk en wat zijn de voordelen?

Het beste van twee werelden

De hybride aandrijving van Toyota combineert een zuinige benzinemotor met elektrische aandrijving. Daardoor kun je met een Toyota Hybrid zowel volledig elektrisch als ‘op’ de benzinemotor rijden. Je rijdt in de praktijk meer dan 50% van de tijd elektrisch en emissievrij. De rest van de tijd drijft de zuinige benzinemotor de auto aan, terwijl die ook de batterij oplaadt. Je hebt dus de actieradius van een benzineauto en hoeft niet op zoek naar een laadpaal.

Alleen maar voordelen

Hybride auto’s zijn goedkoper dan elektrische auto’s, prijzen zijn vergelijkbaar met die van conventionele benzineauto’s. Maar met een Toyota Hybrid, óók de RAV4, bespaar je jaarlijks € 300,- tot € 600,- aan brandstofkosten en stoot je veel minder CO2 uit. Dankzij deze belangrijke voordelen is maar liefst 63% van alle hybride auto’s die in de periode van 2009 tot 2019 zijn verkocht, een Toyota. In 2019 was maar liefst 86% van alle verkochte Toyota’s een hybride. Logisch, want Toyota heeft een jarenlange expertise op het gebied van hybride aandrijving en heeft de betrouwbaarheid van zijn producten bewezen.

Toyota RAV4 aan het opladen
Nóg zuiniger

Toch gelooft Toyota niet in één route van elektrificatie, maar in een mix van verschillende vormen van elektrisch rijden. Dus kiest Toyota ook voor waterstof-elektrische mobiliteit, zoals bijvoorbeeld bij de Toyota Mirai, of batterij-elektrische modellen zoals de bZ4X. Vóór 2030 biedt Toyota maar liefst 30 volledig elektrische modellen in het wereldwijde portfolio, waarbij verschillende vormen van elektrisch rijden vertegenwoordigd zijn. Hierdoor kan Toyota inspelen op de snel veranderende vraag van de maatschappij en maakt het elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar.

Bereken uw inruilwaarde in 2 simpele stappen!

NL
KM
Wat kunt u verwachten?
  •   Direct uw inruilwaarde
  •   100% vrijblijvend
  •   Vanuit officiële Toyota dealer

Lees meer

Hybride rijden is momenteel de beste keuze Hybride rijden is momenteel de beste keuze Hybride aandrijving is een duurzame en op dit moment vooral ook financieel de slimste keuze. Toyota in elk segment zuiniger dan gemiddeld Toyota in elk segment zuiniger dan gemiddeld Kijk hier hoeveel je kunt besparen met een nieuwe Toyota Toyota koploper met brandstofbesparing in Nederland Toyota koploper met brandstofbesparing in Nederland Meer dan 400 miljoen liter brandstof en ruim 1,14 miljoen ton CO2 bespaard sinds 2009! Nederland switcht naar hybride Nederland switcht naar hybride Hybride is bijna drie keer zo populair als volledig elektrisch