Real time verkeerbeheer met AI

Samen werken aan modernisering stadsplanning en verkeerbeheer

Toyota Mobility Foundation werkt samen met het vooraanstaande Alan Turing Institute aan een project dat stadsplanning en verkeerbeheer moet gaan moderniseren en transformeren. Dit project, ‘Optimalisatie doorstroming verkeer met AI’ streeft naar de overgang van verkeerbeheer via statische systemen naar real-time beheer via dynamische, flexibele systemen.

Verkeersgedrag volgen en voorspellen

Het project moet onder andere gaan leiden tot integratie van kunstmatige intelligentie (AI) bij het beheer van verkeerslichten (en andere vormen van signalisatie), een platform genereren voor interactieve datamanipulatie om verkeersgedrag te volgen en te voorspellen en ontwikkelingsscenario’s te testen en samenwerkingsmogelijkheden gaan bieden voor fleetmanagers en steden. Bijvoorbeeld door het delen van data over knelpunten met betrekking tot filevorming en luchtvervuiling, zodat omleidingen kunnen worden gevonden voordat een knelpunt een serieus probleem wordt.

/
Real-time data

Onderzoeksleider en CEO Alan Wilson van het The Alan Turing Institute zegt over het project: “Wij zijn van mening dat stadsplanners en uitvoerders moeten beschikken over een systeem met real-time datafeeds, op basis waarvan permanent analyses van de bestaande verkeerssituatie kunnen worden gemaakt. Zo’n systeem werkt idealiter met algoritmes en machinale data om scenario’s te kunnen testen en veranderingen van gedragspatronen in het verkeer in beeld te brengen. Op basis hiervan kunnen we verkeerspatronen ingrijpend wijzigen. Wij hopen dat dit leidt tot een gezondere leefomgeving, betere mobiliteit voor stadsbewoners en voor een veiliger en efficiënter verkeerbeheer.”

Mobiliteit voor iedereen

Ryan Klem, Director of Programs bij Toyota Mobility Foundation: “Hoewel onze focus ligt op de toepassing van kunstmatige intelligentie in de auto, zijn we blij om samen te kunnen werken met het Alan Turing Institute aan het inzetten van data-analyse en AI bij een belangrijk aspect van mobiliteit: de infrastructuur. Wij zijn van mening dat mobiliteit een cruciale rol speelt in de ontwikkeling van de samenleving en de verbetering van de leefbaarheid. Dit project vormt een belangrijke stap in het verbeteren van het maatschappelijk welzijn en het stroomlijnen van alle vormen van mobiliteit voor iedereen.”

Toyota Mobility Foundation

De Toyota Mobility Foundation werd opgericht in augustus 2014 om bij te dragen aan de ontwikkeling van een betere mobiele maatschappij. De Foundation streeft ernaar om sterke mobiliteitssystemen te bevorderen en verschillen wat betreft de toegankelijkheid tot mobiliteit weg te nemen. Hierbij wordt Toyota’s expertise op het gebied van technologie, veiligheid en het milieu ingezet en wordt samengewerkt met universiteiten, overheden, non-profit organisaties, onderzoeksinstituten en andere organisaties om mobiliteitskwesties wereldwijd op te lossen.

/
/
Het Alan Turning Institute

Het Alan Turing Institute is het nationale instituut van Groot-Brittannië voor datawetenschap en kunstmatige intelligentie. Het instituut is vernoemd naar Alan Turing, wiens pionierswerk op het gebied van theoretische en toegepaste wiskunde, ingenieurswerk en informatica het fundament heeft gelegd voor de hedendaagse datawetenschap en kunstmatige intelligentie. De doelen van het instituut: onderzoek verrichten op het gebied van datawetenschap en kunstmatige intelligentie en met de onderzoeksresultaten wereldwijde problemen oplossen, de economische en maatschappelijke impact bevorderen, de opleiding van een nieuwe generatie wetenschappers in goede banen leiden en het publieke debat wereldwijd tot stand brengen.

Lees meer

Schaatsster Irene Schouten nieuwe ambassadeur Toyota Schaatsster Irene Schouten nieuwe ambassadeur Toyota “Alles is mogelijk met de juiste mindset” Toyota bZ4X voorzien van One Motion Grip-besturing Toyota bZ4X voorzien van One Motion Grip-besturing Elektronische besturing zorgt behalve voor rijcomfort ook voor meer beenruimte, betere zitpositie en gemakkelijkere instap Toyota behoort tot populairste automerken in Europa Toyota behoort tot populairste automerken in Europa Met meer dan 1 miljoen verkochte personenauto’s behaalt Toyota de tweede positie Europese personenautoverkoop Toyota GAZOO Racing presenteert GR GT3 Concept Toyota GAZOO Racing presenteert GR GT3 Concept Voorbode van nieuwe GT3-raceauto, plus nog twee modellen