Houd jouw Toyota in topconditie

Juist nu!

In deze bijzondere tijd werken we massaal thuis en gaan we er minder op uit. Dat betekent dat je Toyota waarschijnlijk vaker stilstaat dan eerst. Met deze 6 simpele tips houd je jouw Toyota in topconditie!

1. Controleer je voorruit

Ga je een tijdje niet rijden? Dan doe je er goed aan om af en toe tóch je voorruit te controleren op bijvoorbeeld stof, stuifmeel of ander vuil. Ligt er te grote laag vuil op je voorruit, dan is het niet verstandig om dit schoon te maken met het ruitensproeiersysteem van je Toyota omdat de ruitenwisserbladen kunnen beschadigen. Beter is om het vuil te verwijderen met een doek met ruitenreinigingsoplossing.

5 tips: zo houd je jouw Toyota in topconditie
2. Voorkomen bandproblemen

Na een tijdje stilgestaan te hebben, kunnen banden problemen veroorzaken zodra je weer gaat rijden. Controleer tijdens de periode van beperkt gebruik ééns per week – en zeker voor vertrek - de bandenspanning. De referentietabel voor bandenspanning vind je in het dashboardkastje (oudere modellen), of in de linkse B-stijl (nieuwere modellen) en in het instructieboekje. Verplaats je auto regelmatig om schade aan de bandenwand te voorkomen. Pomp de banden op tot 3 bar / 43 psi als de auto langere tijd niet wordt gebruikt. Een week voordat je gaat rijden, verlaag je de bandenspanning weer.

3. Start die motor

Staat je auto langere tijd stil, dan is het raadzaam om een druppellader te gebruiken om de 12 volt accu in gezonde conditie te houden. Start ook eens per week de motor en laat 'm 20-30 minuten draaien. Zet niet-essentiële functies als de radio en airco uit en controleer het instrumentdisplay en de waarschuwingsindicatoren. Let erop dat je dit alleen in de open lucht mag doen en dat je de auto niet mag verlaten. Bij hybride voertuigen druk je eens per week de startknop in, en vervolgens ten minste 20 minuten de parkeermodus.

5 tips: zo houd je jouw Toyota in topconditie
4. Volle tank

Je tankt nu waarschijnlijk minder vaak, maar dat betekent niet dat de tank leeg moet zijn. Een volle brandstoftank terwijl je de auto niet gebruikt, betekent dat de motor soepel loopt zodra je de auto weer gaat gebruiken. Bovendien is het beter voor de tank.

5. Lekker doorluchten

Zet je airco eens per maand aan zodat het aircosysteem doorgelucht wordt en nare geurtjes zich niet opstapelen. Laat de airco in volle kracht door de ventilatieopeningen blazen. Lekker fris! Is het niet meer zo fris of werkt de airco niet meer naar behoren? Ga dan langs bij uw dealer voor een airco check

5 tips: zo houd je jouw Toyota in topconditie
6. Stel je onderhoud niet uit

Ondanks dat je auto niet het aantal km’s maakt die je normaal zou maken is het toch verstandig om je auto bij ons langs te brengen. Je auto heeft natuurlijk wel wat te verduren gehad in deze tijd (verlies van capaciteit van de accu, roest op de remschijven, ‘vierkante banden’. Bespreek dit met uw dealer of maak een werkplaatsafspraak. Kiest u voor onderhoudspakket Standaard of Compleet dan heeft u het onderhoud volgens fabrieksvoorschrift én ook gelijk Toyota Pechhulp!

Lees meer

30x Toyota's Corolla voor liftenfabrikant KONE 30x Toyota's Corolla voor liftenfabrikant KONE Toyota draagt bij aan verduurzaming van het wagenpark Weginspecteurs Rijkswaterstaat ontvangen Gouden RAI Wiel 2021 Weginspecteurs Rijkswaterstaat ontvangen Gouden RAI Wiel 2021 Grote waardering voor de helden van de Nederlandse snelwegen Zo voorkom je rugklachten tijdens het rijden Zo voorkom je rugklachten tijdens het rijden Zeven tips om rugklachten tijdens het autorijden te voorkomen of beperken Toyota is het waardevolste automerk ter wereld Toyota is het waardevolste automerk ter wereld Merkenonderzoeksbureau Interbrand publiceert ranglijst van waarde van wereldmerken – Toyota laat alle automerken achter zich.