Visie waterstof bezorgt Toyota unieke top 10-positie

Waterstofauto Toyota Mirai levert belangrijke bijdrage aan hoge positie

Toyota staat als enige automerk in de top 10 van de ‘Change the World List’ van het gerenommeerde Amerikaanse magazine Fortune. Wat houdt dit precies in?

De ‘Change the World List’ bestaat uit 50 bedrijven. Niet zomaar bedrijven, maar bedrijven die een positieve maatschappelijke impact realiseerden, dankzij activiteiten die onderdeel uitmaken van hun kernstrategie. Onder andere innovatieve internationals die grote vooruitgang boeken op het gebied van een beter milieu. Denk bijvoorbeeld aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van schone lucht.

/
Volkomen onschadelijke uitstoot

Je begrijpt dat het een hele eer is om op deze lijst te staan. Het geeft aan dat je als bedrijf op een goede manier bezig bent de wereld in positieve zin te veranderen. Dat wij zelfs in de top 10 staan, heeft vooral te maken met onze visie op waterstof en onze voor de consument geproduceerde Toyota Mirai, aldus Fortune. Zoals je wellicht al weet, is de Mirai ’s werelds eerste waterstofauto die als brandstofcelauto ontworpen is. Een brandstofcelauto die alleen waterdamp uitstoot, wat volkomen onschadelijk is voor het milieu.

/
Succes Toyota hybride modellen

Fortune eert onze waterstofstrategie die moet bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. We staan voor de tweede keer in drie jaar tijd op de lijst, dit keer op de achtste plaats. Geen enkel ander automerk kan hieraan tippen. Pas op de achtentwintigste plaats volgt een ander automerk, namelijk Volvo. Ook het succes van onze Toyota hybride modellen – zoals de Toyota C-HR Hybrid – heeft bijgedragen aan de goede positie op de lijst.

/
Enorm trots

“We zijn enorm trots op de top 10-notering van Toyota Motor Corporation”, zegt Jim Lentz, CEO van Toyota Motor North America. “Als ’s werelds grootste autofabrikant zijn we in de unieke positie vorm te geven aan de mobiliteit van morgen. De waterstofauto Toyota Mirai leidt de weg naar een meer duurzame en schonere wereld.”

Lees meer

Toyota C-HR wint van VW T-Roc in ANWB-test Toyota C-HR wint van VW T-Roc in ANWB-test Onlangs deed de ANWB een onafhankelijke, vergelijkende autotest met de Toyota C-HR en de Volkswagen T-Roc. De Toyota C-HR bleek een overtuigende winnaar. Toyota Five Continents Drive Project Toyota Five Continents Drive Project Toyota gelooft: ‘Op de weg leren we hoe je nog betere auto's kunt maken.’ Het 5 Continents Drive Project werd in het leven geroepen om dit te toetsen: van 2015 tot de Olympische Spelen van To-kio in 2020 zullen Toyota-medewerkers wereldwijd de hybride modellen van Toyota testen. Elke autorit een feestje Elke autorit een feestje Zet de muziek aan in je Toyota C-HR en het is net alsof je live een concert bijwoont! Toyota’s Europese designstudio ED2 Toyota’s Europese designstudio ED2 Toyota bouwt niet alleen auto’s in Europa; ze worden hier ook ontworpen. Zoals de nieuwe Toyota Yaris, Toyota Verso en de stoere Toyota C-HR.