Van paard en wagen tot wereldberoemde rallywagens

Ontdek het Louwman Museum

Zoek je nog een leuk uitje met je kinderen of met vrienden? In het Louwman Museum kun je je vergapen aan de historie van de automobiel. Van paard en wagen tot wereldberoemde rallywagens.

Het woord uniek wordt vaak te pas en te onpas gebruikt, maar het Louwman Museum in Den Haag mag met recht zeggen dat het een unieke collectie heeft. Nergens ter wereld komen zoveel bijzondere antieke en klassieke automobielen samen. Kenners beschouwen het als één van de mooiste collecties ter wereld. En zeer zeldzaam ook. Zo wist de familie Louwman, een Toyoda AA te redden uit de Russische stad Vladivostok. De Toyoda AA was Toyota’s allereerste personenauto en dit exemplaar is het enige nog bestaande vooroorlogse exemplaar.

/
Het speelse begin

De basis voor de collectie werd al in 1934 gelegd. Als klanten bij autoimporteur Pieter Louwman in de jaren dertig een nieuwe automobiel kochten, lieten ze hun oude auto vaak achter. Spelenderwijs groeide zo zijn verzameling. Dankzij die liefde voor historie kun je nu door het Louwman Museum lopen en de evolutie van de automobiel bekijken.

/
Elektrisch rijden is zo 1890

Mocht je denken dat elektrisch rijden iets van nu is, dan laat het Louwman Museum je zien dat er in 1890 al elektrische auto’s werden ontworpen. De benzinemotor was nog helemaal niet zo vanzelfsprekend. En wat dacht je van een aandrijving op gas, stoom en hout? Er is zelfs een hybride auto uit 1917. In het museum kom je er meer over te weten.

/
Elke auto heeft zijn eigen verhaal

De collectie van het Louwman Museum is internationaal georiënteerd en bestaat uit ruim 230 automobielen met elk hun eigen verhaal. Het Louwman Museum is van dinsdag t/m zondag geopend, van 10.00-17.00 uur. Maandag is het museum gesloten. www.louwmanmuseum.nl

Lees meer

Waar het allemaal mee begon: Toyoda AA Waar het allemaal mee begon: Toyoda AA In de zalen van het Louwman Museum is een eeuw automobiele perfectie te zien: gestroomlijnde carrosserieën en lichtmetalen wielen glimmen de bezoekers tegemoet, de geur van leder hangt in de lucht. Toyota onthult nieuwe Le Mans Hypercar Toyota onthult nieuwe Le Mans Hypercar GR010 HYBRID kersverse troef van Toyota GAZOO Racing voor het World Endurance Championship 2021 Dit is de heetste hatchback van het jaar! Dit is de heetste hatchback van het jaar! Toyota GR Yaris door TopGear Magazine uitgeroepen tot Hot Hatch van het Jaar 2020 Deze rolstoel is anders dan elke andere rolstoel Deze rolstoel is anders dan elke andere rolstoel Ultralichte rolstoel van koolstofvezel wint Toyota Mobility Unlimited Challenge