De vele gezichten van Luxemburg

6 tips en adressen

Luxemburg-Stad biedt tal van perspectieven. Bovenop de Bock-rots heb je uitzicht over de stad, in het dal struin je langs de kabbelende de rivier de Alzette in de sfeervolle wijk Grund. In de Europese wijk ga je op de moderne toer. In de ondergrondse gangen waan je je juist in de middeleeuwen. Laat je verrassen door de vele gezichten van de hoofdstad van Luxemburg.

Ogen en oren te kort

Als je aan Luxemburg-Stad denkt, denk je aan eeuwenoude kastelen en burchten, maar de hoofdstad van Luxemburg kent ook een zeer modern deel. De wijk Kirchberg herbergt tal van Europese instituten maar er is ook vertier te vinden zoals het Luxemburg philharmonisch orkest dat in een prachtige concertzaal speelt. Architectuur van de bovenste plank. Zeker met de nieuwe RAV4 erbij!
1, place de l’Europe
www.philharmonie.lu

/
Bakker Paul bakt zoete broodjes

Bij Boulangerie Paul (sinds 1889) ruik je de heerlijke geur van broodjes al wanneer je binnenkomt. In dit populaire lunchrestaurant kun je genieten van ambachtelijk brood, desembrood, Bretzels (zoute krakeling), croques-monsieurs, crêpes, hamburgers, club sandwiches en nog veel meer.
3, Avenue Monterey, Place d’Armes
www.boulangerie-paul.lu

/
Het grootste zwembad dat je ooit hebt gezien

Naast de orkestzaal vind je in de moderne wijk Kirchberg ook het Centre National Sportif et Culturel ‘d’Coque’. Onder de enorme koepel is een 50 meter wedstrijdbad, een bad voor schoonspringers en twee kinderzwembaden. Ook worden er sporttoernooien georganiseerd en zijn er beursevenementen en concerten. Deze indoor arena is een bezoekje waard, al was het maar om je te vergapen aan de ongelooflijke omvang.
2, rue Léon Hengen
www.coque.lu

/
Niet te versmaden

Je likt je vingers af bij het zien van de delicatessen van Kaempff-Kohler. Oorspronkelijk een cateringbedrijf dat exclusieve banketten verzorgde voor de Luxemburgse fine fleur, nu een patisserie en traiteur. Je vindt er de meest verfijnde chocolaterie, Luxemburgse specialiteiten, vruchtentaartjes, amuses maar ook terrines met kaviaar, salades en de beste gerookte hammen… mmm!
18 Place Guillaume II
www.kaempff-kohler.lu

/
Het mooiste balkon van Europa

De wandelpromenade Chemin de la Corniche – ook wel het mooiste balkon van Europa genoemd – is onderdeel van de vestingmuur die in de 17de eeuw is aangelegd. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Grund, het lager gelegen deel van Luxemburg-Stad.
Gelegen tussen Rue Large en Boulevard Victor Thorn
www.lcto.lu/en/place/architecture/chemin-de-la-corniche

/
Kruip door, sluip door

Luxemburg-Stad beschikt over een 17 kilometer lang ondergronds netwerk. Deze zogeheten Kazematten zijn lang geleden aangelegd om de stad te verdedigen. Waar ooit honderden militairen bivakkeerden en bakkers en slagers hun etenswaren in de donkere tunnels verkochten, worden nu bezoekers rondgeleid – nieuwsgierig naar de tijd van toen. De Bock-Kazematten zijn open voor publiek.
Montée de Clausen Luxembourg
www.lcto.lu/en/place/monument/bock-casemates

/

Lees meer

Toyota Five Continents Drive Project Toyota Five Continents Drive Project Toyota gelooft: ‘Op de weg leren we hoe je nog betere auto's kunt maken.’ Het 5 Continents Drive Project werd in het leven geroepen om dit te toetsen: van 2015 tot de Olympische Spelen van To-kio in 2020 zullen Toyota-medewerkers wereldwijd de hybride modellen van Toyota testen. Toyota.nl is weer genomineerd voor ‘Website van het Jaar’! Stem & Win! Toyota.nl is weer genomineerd voor ‘Website van het Jaar’! Stem & Win! Vorig jaar heeft Toyota.nl in de categorie automotive de tweede plaats behaald bij de verkiezing ‘Beste Website van het Jaar 2015’. Daar waren we uiteraard heel blij mee! Helpt u ons dit jaar weer in de strijd om die felbegeerde eerste plaats? Toyota historie in de wereldberoemde 24 uur van Le Mans Toyota historie in de wereldberoemde 24 uur van Le Mans De historie van Toyota in de 24 uur van Le Mans. In de jaren 80 stond Toyota voor het eerst aan de start van de langeafstandsrace, de 24 uur van Le Mans. Van familienaam tot gelukssymbool Van familienaam tot gelukssymbool Toyota heeft sinds de jaren 30 van de vorige eeuw veel zorg besteed aan de herkenbaarheid van zijn beeldmerk.