Sesam open u!

Toyota Smart Entry met startfunctie

Zonder de sleutel uit je zak of tas te halen je Toyota openen, sluiten en zelfs starten. Het kan met Toyota Smart Entry met startfunctie. Hoe werkt het eigenlijk?

Een Toyota Smart Entry met startfunctie is zeer gebruiksvriendelijk; je komt aan bij de auto en zonder je sleutel uit je broekzak of handtas te halen, kan de deur of de achterklep worden geopend. Makkelijk en snel als je je handen vol hebt.

Slim openen

Hoe werkt het? De sleutel werkt als een transponder. De auto zendt een signaal uit dat wordt beantwoord door de sleutel als deze dicht genoeg bij de auto is. De auto verifieert eerst de identificatiecode die voor elke sleutel uniek is. Herkent de auto de code, dan kan de auto worden geopend door de portiergreep vast te pakken. Aan de achterzijde van de portiergreep zit een sensor die dan wordt geactiveerd waarna het slot opent. Dit alles gebeurt razendsnel en al die tijd heeft de sleutel je broekzak of tas niet verlaten.

Slim starten

Eenmaal achter het stuur zet je je voet op het rempedaal en druk je op de startknop. De auto is nu gestart. Als je enkel op de startknop drukt (en niet op het rempedaal) dan kun je na het indrukken alleen de audio-installatie gebruiken en wordt het klimaatsysteem actief.

/
Slim sluiten

Het afsluiten van je Toyota met Smart Entry is kinderspel. De sleutel heb je weer bij je (in een tas of broekzak), je drukt op de sluitknop op de portierhandel en de auto wordt vergrendeld. Ook op de achterklep bevindt zich een sluitknop.

/
Veilige technologie

Uiteraard is er goed nagedacht over de veiligheid. Zo kun je niet starten als je sleutels nog buiten de auto zijn. Zelfs al liggen de sleutels naast het portier of op het dak. Je kunt de auto ook niet op slot doen als de sleutels nog binnen zijn. In beide gevallen hoor je een alarmpiep zodat je weet dat je je sleutels niet bij je draagt. Deze test laat het zien. Toyota Smart Entry met startfunctie is op ieder model leverbaar.

Lees meer

Hoe werkt de Toyota hybride aandrijving? Check de video Hoe werkt de Toyota hybride aandrijving? Check de video Toyota is, sinds de hybride Prius in 1997, de trotse marktleider op het gebied van hybride rijden. Maar hoe werkt hybride rijden in een Toyota eigenlijk? Visie Toyota over de brandstof van de toekomst Visie Toyota over de brandstof van de toekomst Wat wordt de brandstof van de toekomst? Waterstof, elektriciteit, benzine, diesel? Tijdens een persevent in het Louwman Museum deelde Toyota zijn visie Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense Hoe alert je ook bent achter het stuur, soms ben je toch heel even afgeleid. De ontwikkeling van de Toyota Mirai De ontwikkeling van de Toyota Mirai Toyota is al sinds 1992 bezig met het ontwikkelen en testen van de brandstofcelauto. Het resultaat is de Toyota Mirai, de eerste betaalbare, in serie geproduceerde Toyota die rijdt op waterstof. Deze video’s laten het unieke ontwikkel- en productieproces zien.