Toyota Mirai

Waterstofauto gaat in Nederland de weg op!

De eerste twee exemplaren van onze waterstofauto Mirai zijn 18 januari j.l. in Nederland de weg opgegaan! Speciaal voor deze gelegenheid was Masahisa Nagata, Executive Vice-president Research & Development van Toyota Motor Europe naar ons land gekomen.

Fotobijschrift bovenste foto: v.l.n.r.: Eric Louwman van Toyota importeur Louwman & Parqui B.V., staatssecretaris Sharon Dijksma, Masahisa Nagata van Toyota Motor Europe en Pieter van der Velden van Louwman & Parqui B.V.
Zeer innovatieve waterstofauto

Beide exemplaren van de Toyota Mirai werden in ontvangst genomen door Sharon Dijksma, staatssecretaris van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Masahisa Nagata van Toyota Motor Europe (tweede van rechts op de foto boven) overhandigde de sleutels van onze zeer innovatieve waterstofauto. Hij is de Executive Vice-president Research & Development. Een hoge functie die alleen maar aangeeft hoe belangrijk de overhandiging voor Toyota is. Een nieuw hoofdstuk in de lange historie van Toyota in Nederland!

Toyota Mirai
Zero Emission evenement

Sharon Dijksma is de eerste nationale bewindspersoon in Europa die in een brandstofcelauto gaat rijden. De overhandiging vindt plaats ter gelegenheid van het Zero Emission evenement bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag. Hier presenteert het Nationale Waterstof Platform haar plannen voor een verdere ontwikkeling van de nationale waterstofinfrastructuur.

Bijzonder blij

“Toyota is ervan overtuigd dat er veel partners nodig zijn op weg naar een duurzame, op waterstof gebaseerde samenleving. Daarom ben ik bijzonder blij om de sleutels van deze eerste twee Mirai’s van Nederland in eigen persoon aan mevrouw Dijksma te mogen afleveren”, zei Masahisa Nagata. “De timing is bovendien bijzonder goed, omdat Nederland tot en met 30 juni het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie heeft gekregen.”

Toyota Mirai
Meer weten over de Toyota Mirai?
Op weg naar schone mobiliteit

Pieter van der Velden, algemeen directeur van Toyota Nederland: “We zijn zeer verheugd met de levering van beide Mirai’s aan het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Na de Prius 15 jaar geleden en het uitgebreide hybride assortiment dat we vandaag de dag te bieden hebben, staat de Mirai voor nóg een mijlpaal op weg naar schone mobiliteit. We juichen de aankondiging van de staatssecretaris om tot verdere uitbouw van waterstofinfrastructuur in Nederland te komen, enorm toe. Hierdoor kunnen fabrikanten hun volume- en productaanbod van brandstofcelauto’s verder uitbreiden. We willen versnellen.”

500 km op één tank

De Toyota Mirai is ’s werelds eerste ‘Fuel Cell’ sedan. Door in de brandstofcel-stack waterstofgas naar elektriciteit om te zetten, produceert de Mirai slechts waterdamp. Op een volle tank komt de Mirai ongeveer 500 kilometer ver. Dit is vergelijkbaar met een benzineauto. Het tanken neemt slechts circa drie minuten in beslag.

Lees meer

Toyota levert 2 miljoenste hybride in Europa Toyota levert 2 miljoenste hybride in Europa Toyota heeft al twee miljoen hybride modellen geleverd in Europa. Het tweemiljoenste exemplaar – een Toyota C-HR Hybrid – werd overhandigd in Polen. Hybride belangrijke aandrijfvorm in transitietijdperk Hybride belangrijke aandrijfvorm in transitietijdperk Meer dan twintig jaar geleden bracht Toyota haar eerste hybride auto op de markt. Sinds die tijd is de vraag naar schone mobiliteit alleen maar gestegen. Een roadtrip bewijst: waterstof heeft de toekomst Een roadtrip bewijst: waterstof heeft de toekomst Waterstof gaat straks een grote rol spelen als het om autorijden gaat. Peter van Casteren, coördinator technische trainingen voor Toyota-importeur Louwman & Parqui vertelt waarom. Toyota waterstofbus gaat de weg op! Toyota waterstofbus gaat de weg op! De Toyota waterstofbus Sora heeft in Japan typegoedkeuring gekregen en mag dus de openbare weg op. Wat maakt deze openbaarvervoersbus nou zo bijzonder?