10 miljoen voertuigen met Toyota Safety Sense

Op weg naar een samenleving zonder verkeersongevallen

Het aantal voertuigen van Toyota Motor Corporation dat wereldwijd voorzien is van Toyota Safety Sense heeft de tien miljoen bereikt! Toyota Safety Sense is een pakket actieve veiligheidssystemen dat in allerlei verkeerssituaties helpt een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken.

De mijlpaal van tien miljoen voertuigen is al binnen drieënhalf jaar na de introductie van Toyota Safety Sense in 2015 bereikt. Ongeveer 90 procent van Toyota personenauto’s1 op de Japanse, Noord-Amerikaanse en Europese markt is inmiddels voorzien van Toyota Safety Sense. Het systeem is wereldwijd leverbaar op 68 markten, inclusief China en een aantal andere Aziatische landen, het Midden-Oosten en Australië. Toyota wil de tweede generatie van Toyota Safety Sense – om het geavanceerde actieve veiligheidspakket nog bereikbaarder te maken – in 2020 in ongeveer honderd landen aanbieden, inclusief Azië en Latijns-Amerika.

/
Aantal aanrijdingen gereduceerd

Naar schatting zijn eind dit jaar drie miljoen auto’s in Japan, vijf miljoen in Noord-Amerika en twee miljoen in Europa uitgerust met Toyota Safety Sense. In de praktijk is het effect van Toyota Safety Sense duidelijk terug te zien in het aantal ongevallen2: Het aantal aanrijdingen aan de achterzijde van de auto is al met 70 procent gereduceerd en neemt in combinatie met Intelligent Clearance Sonar (ICS) naar verwachting nog toe tot 90 procent.

Tweede generatie

Eerder dit jaar introduceerde Toyota de tweede generatie van Toyota Safety Sense, waarmee het opnieuw een stap dichter bij de realisatie komt van het ultieme doel: een samenleving waarin geen verkeersongevallen meer plaatsvinden. Toyota Safety Sense omvat nu – afhankelijk van model en uitvoering – verbeterde versies van het Pre-Collision System (PCS), Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

/
/
/
Geavanceerde rijassistentie

Ook is een nieuwe, intelligente Adaptive Cruise Control (iACC) leverbaar, die ACC koppelt aan RSA. Als de auto met een constante, ingestelde snelheid rijdt en RSA een verkeersbord met een andere maximumsnelheid signaleert, kan de bestuurder eenvoudig de snelheid van de auto aanpassen door middel van knoppen op het stuurwiel.
Verder is geavanceerde rijassistentie beschikbaar in de vorm van Lane Trace Assist (LTA)4. In combinatie met ACC helpt LTA de bestuurder met subtiele stuurinput om zijn auto in het midden van de rijstrook te houden, zelfs in flauwe bochten op snelwegen.

/

1: berekend op basis van bestellingen/verkopen in Japan, Noord-Amerika en Europa tussen januari en september 2018
2: gebaseerd op ongevalscijfers van het onafhankelijke Institute for Traffic Accident Research and Data Analysis (ITARDA) voor in totaal 680.000 auto’s van Toyota de al of niet zijn uitgerust met Toyota Safety Sense tussen januari 2015 en december 2017

Lees meer

Hoge betrouwbaarheidsscores voor Toyota in onderzoek Consumentenbond Hoge betrouwbaarheidsscores voor Toyota in onderzoek Consumentenbond Toyota scoort hoog in onderzoek Consumentenbond Toyota Touch® 2 multimedia systeem Toyota Touch® 2 multimedia systeem De gebruiksvriendelijke Toyota Touch® 2 en Toyota Touch® 2 with Go multimedia systemen helpen u nog meer te genieten van uw autorit. 50 jaar Toyota productie in Europa 50 jaar Toyota productie in Europa Alle bestverkochte modellen van Toyota in Europa worden ook in Europa gebouwd Ruitschade? De Toyota-dealer staat voor je klaar Ruitschade? De Toyota-dealer staat voor je klaar Laat ruitschade snel repareren voor je eigen comfort en veiligheid