Toyota verkoopt 10 miljoen hybride auto’s

De 10 miljoen klanten die voor een Toyota hybride kozen besparen samen miljarden liters brandstof

Niemand kan er nog omheen: Toyota is wereldwijd marktleider op het gebied van hybride auto’s. Vormde dat de insteek om deze technologie op de markt te brengen? Nee. Heeft Toyota met die 10 miljoen hybride auto’s een grote bijdrage geleverd aan het terugdringen van de uitstoot van CO2? Absoluut. Ook Nederland houdt van de hybride Toyota. De teller staat al over de 119.000. En er zijn meer indrukwekkende cijfers!

77 miljoen ton CO2 en 29 miljard liter brandstof minder

Goed, het is misschien niet tot op de gram en tot op de liter nauwkeurig te calculeren, maar feit is dat al die hybride auto’s van Toyota een onmetelijke hoeveelheid brandstof hebben bespaard en daarmee de uitstoot van broeikasgas substantieel hebben verlaagd. De macht van het grote getal! En daarmee heeft Toyota onomstotelijk bewezen dat een hybride auto een belangrijke rol speelt in het terugdringen van luchtvervuiling in met name stedelijk gebied. Want een hybride Toyota stoot nauwelijks Nox (stikstofoxiden) uit en vrijwel geen PM (fijnstof) en veel minder CO2.

/
33 hybride modellen in meer dan 90 landen, Toyota Prius al 3,9 miljoen keer verkocht

Twintig jaar geleden begon Toyota als eerste autofabrikant met de productie van de hybride auto. Hij kreeg de naam Prius, voorloper in het Latijn. Die naam blijkt niet uit de lucht gegrepen, gezien de toonaangevende rol van Toyota. De Prius is de meest verkochte hybride en de techniek heeft zijn weg naar 33 modellen van Toyota en Lexus gevonden. Jongste telg is de C-HR. Daarnaast zijn in Nederland de volgende modellen van Toyota met hybridetechniek leverbaar: Yaris, Auris (incl. Touring Sports), Prius+ en de RAV4.

/


Van 1997 tot nu: 10 miljoen Toyota Hybride auto’s, in 2020: 15 miljoen

Nu overduidelijk blijkt dat de hybride een schoon alternatief is voor de conventionele auto, komt de voortrekkersrol van Toyota nog meer tot uiting. Wereldwijd zijn er al meer dan tien miljoen – ja, je leest het goed, 10.000.000! – hybride Toyota’s verkocht en dat aantal zal de komende jaren flink toenemen. De door Toyota gestelde doelen voor 2020 zijn ambitieus en reëel. Niet alleen door de strengere overheidsregels, ook de consument wil graag een auto die het milieu zo weinig mogelijk belast. Op naar 15.000.000 hybride Toyota’s!

Hybride rijden is relaxed en schoon rijden

Hybride rijden saai? Gedoe met stekkers? Zoeken naar een laadpaal? Niet bij Toyota! De jongste generatie Prius krijgt lovende kritieken in de pers. Niet alleen omdat hij zo enorm zuinig en ruim is, maar ook vanwege zijn goede rijeigenschappen. De accu’s laden tijdens het rijden vanzelf op en zetten bijvoorbeeld de remenergie om in elektriciteit. Daarbij is een hybride Toyota vlot en stil. Kortom, lekker ontspannen rijden en in de stad kun je zelfs volledig elektrisch rijden. Nog nooit hybride gereden? Ga vandaag nog naar de Toyota dealer en overtuig jezelf.

/

Lees meer