1. Ontdek Toyota
  2. Nieuws
  3. 2021 054 Toyota waarschuwt voor valse Whatsapp berichten

Waarschuwing voor valse Whatsapp-berichten

Bericht ontvangen? Direct verwijderen
Toyota heeft diverse meldingen ontvangen van klanten die een Whatsapp-bericht hebben ontvangen over een winactie rondom het 80-jarig Toyota-jubileum. Ga niet in op deze berichten, want dit is geen officiële Toyota-actie. We geven graag wat meer duidelijkheid.
  • Voorbeeld van bericht

    Er worden diverse berichten verstuurd via berichtendienst Whatsapp, onderstaande afbeelding is slechts een voorbeeld. Deze berichten worden niet verstuurd door onze Toyota-organisatie, door Toyota Motor Europa of een andere officiële instantie. Ook hebben wij geen toestemming gegeven voor dergelijke berichten. Er is hier sprake van zogeheten oplichting via phishing en scam.

Advies

Klik of reageer daarom niet op dergelijke berichten van nepwebsites over een ‘Toyota Motor 80th Anniversary Celebration’ maar verwijder het bericht direct na eventueel ontvangst. Het doel van deze websites is om persoonlijke informatie van bezoekers te stelen. Toyota maakt zich sterk om deze websites zo snel mogelijk offline te halen om zijn klanten te beschermen. Mocht u toch een bericht ontvangen, verwijder het dan meteen en breng andere mensen op de hoogte.

Aanvullende vragen

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog aanvullende vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Dat kan gratis via telefoonnummer 0800-0369 van maandag t/m vrijdag van 09:00u tot 17:00u. Uiteraard kunt u ook vragen per mailOpens in new window versturen. We nemen dan binnen twee werkdagen contact met u op.