1. Modellen
  2. Hybride elektrisch

Rijden met het beste van twee werelden

Voor de meeste van je reguliere ritten kunt je de nieuwe Prius rijden als puur elektrische auto. Dankzij de benzinemotor hoef je je echter geen zorgen te maken over de actieradius. Deze vooruitstrevende Dual-DNA aandrijflijn blinkt uit met een uitzonderlijke efficiency, die tot uiting komt in een brandstofverbruik van slechts 0,7 l/100 km*.

* Gecombineerde cyclus, afhankelijk van rijomstandigheden en uitvoering.

Hoe werkt het?

Een plug-in hybride slaat een brug tussen hybride auto’s en batterij-aangedreven elektrische auto’s. Je kunt een plug-in hybride volledig elektrisch rijden en de batterij net als bij een EV snel opladen. Net als in een hybride auto beschik je echter ook over een verbrandingsmotor, voor momenten waarop het opladen even niet uitkomt.

Klik voor meer informatie op de animaties om te zien hoe de Prius Plug-in Hybrid werkt.

Hoe ver kan de nieuwe Prius Plug-in Hybrid rijden?

Met een batterij die 50 procent meer vermogen heeft dan voorheen, kan de nieuwe Prius Plug-in Hybrid meer dan 72 kilometer* rijden op elektrische energie. Binnen de bebouwde kom, waar de snelheid doorgaans lager is, is deze actieradius nog groter en meestal ruim voldoende om tijdens uw dagelijkse woon-werkverkeer geen gebruik te hoeven maken van de verbrandingsmotor.

* Gecombineerde cyclus, afhankelijk van rijomstandigheden en uitvoering.

 

Hoe jij je actieradius kunt vergroten

Wanneer je de batterij van de nieuwe Prius Plug-in Hybrid regelmatig oplaadt, word je daarvoor beloond met een zeer indrukwekkende brandstofefficiency en meer elektrisch afgelegde kilometers. De combinatie van een krachtige batterij met slimme software geeft je altijd een maximale elektrische actieradius. Functies als Regenerative Boost, Predictive Efficiency Drive en het Solar Roof van de nieuwe Prius helpen ook om grotere afstanden volledig elektrisch af te leggen. Een ander voordeel van elektrisch rijden is soepel rijcomfort, zonder schokkerige acceleraties en abrupt remmen.