1. Modellen
  2. Prestaties

100% elektrisch rijplezier

De Toyota bZ4X staat garant voor puur rijplezier. Met de batterij onder de vloer is het zwaartepunt laag, terwijl het slimme onderstel zorgt voor extra stabiliteit en uitzonderlijke, gecontroleerde rijeigenschappen. Met zijn rijbeleving overtreft de Toyota bZ4X al je verwachtingen, ongeacht de omstandigheden.

Elk terrein. Altijd presteren.

De nieuw ontwikkelde X-MODE All-Wheel Drive levert betere prestaties en draagt direct bij aan de veiligheid. Zo ben je in de bZ4X altijd verzekerd van zeer stabiele rijeigenschappen op elke ondergrond. Dankzij X-MODE reken je moeiteloos af met elk terrein.

Superieure rijeigenschappen

De bZ4X onderscheidt zich onderweg met een lichtvoetig weggedrag en een dynamische respons. Batterij-elektrisch rijplezier zoals je dat nog niet eerder tegenkwam. Dankzij een laag zwaartepunt en een hoge torsiestijfheid levert hij in elk opzicht voortreffelijke prestaties. Door tijdens het rijden zoveel mogelijk gebruik te maken van alleen het gaspedaal, kun je de auto laten accelereren en laten afremmen en dat komt het rijbereik ten goede.

Efficiënt warmtemanagement

Het revolutionaire verwarmingssysteem van de bZ4X blinkt uit in efficiency en een sterk verlaagd energieverbruik. Het systeem maakt gebruik van een zeer efficiënte warmtepomp die met een laag opgenomen vermogen bijdraagt aan een superieure actieradius. De warmtepomp absorbeert warmte uit de buitenlucht en gebruikt die in de winter om de auto mee te verwarmen. Zo kun je ook bij extreme temperaturen beschikken over verwarming en airconditioning en gaat er aanzienlijk minder energie verloren dan met een standaard airconditioning.

Batterij efficiency

Toyota heeft meer dan 25 jaar ervaring met elektrische mobiliteit en batterijtechnologie. Vanuit deze ervaring ontwikkelden we voor de bZ4X een nieuwe lithium-ion-batterij die toonaangevend is op gebied van kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Daarnaast ben je met Toyota Battery Care ervan verzekerd dat de batterij na tien jaar gebruik of 300.000 gereden kilometers* nog altijd 70 procent van zijn oorspronkelijke capaciteit heeft.

* Onder voorbehoud van jaarlijkse controlebeurten bij de Toyota dealer.