TOYOTA PARA TECH
De technici van Toyota en meervoudig Paralympisch gouden medaille winnares Andrea Eskau werkten samen om grenzen te verleggen in de fietssport.
VOORSTELLEN
Andrea Eskau
Andrea Eskau won als handfietser vier gouden medailles en één maal zilver op de Paralympics. Ook won ze vier keer goud, vier keer zilver en twee bronzen plakken op de Paralympische Winterspelen. Ze werkt samen met Toyota om haar talent nog meer aan te scherpen.
Para Tech Power
Engineer Roger Kirschner werd geboren met een verlamming in de linker helft van zijn lichaam. Zijn ouders waren beide professioneel coureur en hij wilde niet onderdoen voor hun snelle manier van leven. Andrea Eskau liep bij een val met haar fiets een dwarslaesie op. Ook voor haar was dit geen reden om gas terug te nemen en ze besloot om mee te doen aan de fietswedstrijd op de Paralympics.

Zelfs nadat ze tijdens de Paralympische zomerspelen vier medailles won en nog eens vier keer goud tijdens de Winterspelen, wilde ze nog steeds sneller zijn. Roger en Andrea werkten samen met een team van technici van Toyota om haar handfiets verder te verbeteren. Inmiddels is haar handfiets 30 procent lichter dan voorheen en stelt deze haar in staat om te presteren op de toppen van haar kunnen.
Ik bekeek de bestaande handfiets en zag het direct. Er was een nieuw concept nodig... meer stijfheid, maar een lager gewicht. Het is geweldig dat ik direct contact heb met de sporter. Het is vergelijkbaar met werken aan een raceauto, al is zij zelf de motor.
Roger Kirschner
Technicus
The curved, multicolored lines of a Toyota race car reflect track lights. A driver waits behind the wheel.

Mobiliteitstechnologie
Het technische team vasn Toyota gebruikte de technologie van TOYOTA GAZOO Racing om voor Andrea een lichtere en stijvere handfiets te maken.


Mobiliteitsvisie
Toyota gelooft in gelijke toegankelijkheid door mobiliteit. De ondersteuning van sporters als Andrea is slechts een voorbeeld van de wijze waarop Toyota mensen met de meest uiteenlopende beperkingen in staat stelt hun potentieel ten volle te benutten.

Samen voor sporters
Toyota en Andrea hebben de afgelopen zeven jaar samengewerkt aan meerdere projecten, waaronder de speciaal voor haar gemaakte ski. Het is ons streven om onze sporters de tools te geven die nodig zijn om de kracht van bewegen te ervaren.


Olympic & Paralympic Games
Als Worldwide Official Mobility Partner van het Internationale Olympisch Comité en het Internationale Paralympisch Comité helpt Toyota door de kracht van beweging het menselijk potentleel te ontsluiten. Toyota helpt Olympische en Paralympische sporters hun doel te bereiken door meer en beter toegankelijke faciliteiten, door te werken aan publiciteit en het verbeteren van technologie. Met deze partnerships wil Toyota mensen over de hele wereld stimuleren om de eerste stap te zetten op weg naar het realiseren van hun droom, ongeacht hun geslacht, leeftijd, nationaliteit of handicap.

Slicing through the wind, Paralympian Andrea Eskau cranks her custom handbike forward.

TOYOTA GAZOO Racing
De deelname van Toyota aan de autosport dient een bijzonder doel. Het gaat niet alleen om het finetunen van onze auto's maar ook van het talent van de mensen die de auto's maken. Al sinds de oprichting door Kiichiro Toyoda is dit de bedrijfsfilosofie van Toyota. De extreme omstandigheden op het circuit brengen het ware potentieel van een auto aan het licht. Autosport stelt ons in staat om een auto op de uiterste limiet te testen - en om die limiet steeds weer te verleggen, zodat we steeds betere auto's maken.