Wat is het verschil tussen hybride en batterij elektrische auto’s?

Toyota legt uit
Kies de vorm die het beste bij je past

Het verschil tussen een hybride elektrische en batterij elektrische auto is eenvoudig. Een hybride auto schakelt soepel tussen twee aandrijflijnen: een benzinemotor en een elektromotor, waarbij een combinatie van deze twee altijd het optimum opzoekt. Het doel is daarbij zoveel mogelijk elektrisch aangedreven kilometers rijden. Het accupakket van een hybride auto laadt automatisch op. Batterij elektrische auto’s rijden alleen op een elektromotor gevoed door het accupakket. Dit betekent ook dat je een 100 procent elektrische auto ook regelmatig moet opladen.

Wil je nog meer weten over de verschillen tussen een elektrische of hybride auto van Toyota? Lees dan hier verder en ontdek nog meer voordelen.

Lees meer over Toyota Hybrid

Update Bart, Annelouc en Ted Update Bart, Annelouc en Ted 500 km wandelen en minimalistisch leven GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux Prestaties van Toyota in de Dakar Rally dienen als inspiratie voor de Hilux in GAZOO Racing trim Pers rijdt met Toyota GR86: de eerste indrukken Pers rijdt met Toyota GR86: de eerste indrukken Prototype GR86 valt in de smaak Wat is Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren? Wat is Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren? Je hebt recht op een subsidie wanneer je een EV koopt, maar hoe zit het precies?