Wat is het verschil tussen een waterstof- en een batterij elektrische auto? TITEL IS TE LANG. Max 10 woorden

Toyota legt uit
Wek onderweg je eigen elektriciteit op

Beide auto’s brengen je van A naar B. Het verschil is wel dat je de energie voor een batterij elektrische auto uit het accupakket haalt. Dat is zwaar en je moet het wel opladen als hij leeg raakt. Een waterstofauto maakt zelf elektriciteit met waterstof.

Het voordeel van een waterstofauto als de Toyata Mirai is dus dat je geen enkele uitstoot hebt, en toch profiteert van geweldige prestaties. En hoewel je wel regelmatig moet tanken, is de actieradius met zo’n 650 kilometer een flink stuk groter dan van een batterij elektrische auto. Bovendien kost stekkeren veel meer tijd. Het tanken van waterstof is binnen drie tot vijf minuten gebeurd.

Vraag je je nog steeds af wat het verschil tussen een batterij elektrische auto en een waterstofauto is? Lees meer over de voor- en nadelen van waterstof en hoe de Toyota Mirai werkt.

Lees meer over Toyota Hybrid

GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux Prestaties van Toyota in de Dakar Rally dienen als inspiratie voor de Hilux in GAZOO Racing trim Pers rijdt met Toyota GR86: de eerste indrukken Pers rijdt met Toyota GR86: de eerste indrukken Prototype GR86 valt in de smaak Wat is Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren? Wat is Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren? Je hebt recht op een subsidie wanneer je een EV koopt, maar hoe zit het precies? Toyota GR Yaris wint Autovisie Supertest Toyota GR Yaris wint Autovisie Supertest De Toyota GR Yaris door Autovisie uitgeroepen tot beste stuurmansauto