Is het duur om een batterij elektrische auto te rijden?

Toyota legt uit
De toekomst kan schoner en goedkoper

Een batterij elektrische auto is heel duurzaam, maar is hij ook duurder? De kosten voor een 100% elektrische auto vallen erg mee. Het klopt dat de aanschafprijs iets hoger is dan van een auto met benzine- of dieselmotor. Maar met een batterij elektrische auto van Toyota heb je geen brandstofkosten en je betaalt geen wegenbelasting. Je laadt de auto via de stekker op en dat is altijd goedkoper. Ook de onderhoudskosten zijn veel lager omdat de elektromotor en het accupakket zeer betrouwbaar zijn. Tot slot profiteer je van subsidies en financiële regelingen, waarmee de overheid elektrisch rijden stimuleert.

Vraag je je nog steeds af wat een batterij elektrische auto kost? Lees hieronder de antwoorden op andere veelgestelde vragen over batterij elektrische auto’s of kijk op [link invoegen].

Lees meer over Toyota Hybrid

GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux GAZOO Racing uitvoering van Toyota Hilux Prestaties van Toyota in de Dakar Rally dienen als inspiratie voor de Hilux in GAZOO Racing trim Pers rijdt met Toyota GR86: de eerste indrukken Pers rijdt met Toyota GR86: de eerste indrukken Prototype GR86 valt in de smaak Wat is Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren? Wat is Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren? Je hebt recht op een subsidie wanneer je een EV koopt, maar hoe zit het precies? Toyota GR Yaris wint Autovisie Supertest Toyota GR Yaris wint Autovisie Supertest De Toyota GR Yaris door Autovisie uitgeroepen tot beste stuurmansauto